Cel mai mare salariu din Braila este de 230 milioane lei | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Cel mai mare salariu din Braila este de 230 milioane lei

Informatie exploziva! Primele 10 salarii din Braila insumeaza nu mai putin de 1,8 miliarde lei vechi. Cel mai mare salariu este de 230 de milioane lei, celelalte fiind cuprinse intre aproximativ 100 si 200 de milioane lei. Aceste informatii stupefiante au iesit la iveala ieri, in cadrul unei conferinte de presa organizate de conducerea Casei Judetene de Pensii. Cu acelasi prilej, am aflat ca, incepind din 2008, salariile gigant vor fi impozitate in intregime deoarece baza de calcul a contributiei de asigurari sociale nu mai este plafonata la 5 salarii medii brute, aceasta extinzindu-se la venitul mediu brut realizat lunar.
Aparitia noii legi a pensiilor largeste baza de impozitare, salariile directorilor si a managerilor urmind a sustine pensiile celor de virsta a III a. "Una dintre modificarile prevazute de Legea nr. 250/2007 se refera la faptul ca baza de calcul a contributiei de asigurari sociale nu mai este plafonata la 5 salarii medii brute, asa cum prevedea Legea nr. 19/2000, aceasta fiind reprezentata de venitul mediu brut realizat lunar. Daca pina acum CAS -ul era plafonat la veniturile de aproximativ 6.000 de lei (60 de milioane lei vechi), din 2008 lucrurile se schimba. Vor fi impozitate si salariile care depasesc aceasta suma. In Braila primele zece salarii insumeaza nu mai putin de 182.750 Ron (1,8 miliarde lei vechi - n.r.). Nu ma intrebati din ce domenii sau sectoare pentru ca nu va pot spune. Cert este ca se vor acumula mult mai multi bani la bugetul de asigurari sociale, sume care vor sustine pensiile celor de virsta a III a", ne-a declarat Stefan Sinpetru, director executiv al Casei Judetene de Pensii.
Modificari au intervenit si in ceea ce priveste asociatii unici, asociatii, comanditarii, actionarii, administratorii sau managerii care au incheiat contract de administrare sau de management, membrii asociatiilor familiale, persoanele autorizate sa desfasoare activitati independente, persoanele angajate in institutii internationale, daca nu sint asiguratii acestora, precum si alte persoane care realizeaza venituri din activitati profesionale. Daca inainte legea conditiona asigurarea obligatorie a acestor categorii de persoane de realizarea unui venit minim pe an calendaristic echivalent cu trei salarii medii brute, acum cei mai sus mentionati sint asigurati obligatoriu, prin efectul legii indiferent de venitul brut realizat pe an calendaristic. In evidentele Casei Judetene de Pensii exista nu mai putin de 4000 de persoane care au contracte sau declaratii de asigurare. Stefan Sinpetru a reamintit ca din 2005 plata pensiilor agricultorilor a trecut in sarcina bugetului de stat, diminuindu-se, astfel, presiunea asupra bugetului de asigurari sociale. In acest moment, in judetul Braila exista aproximativ 100.000 de pensionari, 70.000 fiind de stat. Pensiile acestora se vor majora substantial odata cu anul viitor deoarece valoarea punctului de pensie nu va putea fi mai mica de 37,5% din salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat si incepind din ianuarie 2009 procentul se ridica la 45%. In ceea ce priveste persoanele care au desfasurat activitate in sectorul agricol, Legea nr. 250/2007 prevede cresterea punctajului anual acordat pentru fiecare an util realizat in fostele unitati agricole cooperatiste dar si pentru fiecare an de contributie realizat de satenii cu gospodarie individuala din zonele necooperativizate, pina la intrarea in vigoare a Legii nr. 80/1992, republicata, de la 0,25 de puncte la 0,57 de puncte, incepind cu data de 1 septembrie 2007.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro