Mergi la conţinutul principal

Cel mai mare colecționar de radiouri, ghid pentru copii de Ziua Internațională a Radioului

• joi, 15 februarie, cu prilejul Zilei Internaționale a Radioului, ing. Nicușor Popoacă le-a prezentat copiilor piese din colecția sa, expuse la Centrul Diversității Culturale • totodată, colecționarul brăilean a făcut și o probă practică, spre încântarea oaspeților inginerul brăilean intenționează să înființeze primul muzeu al radioului la Brăila, după ce a strâns o impresionantă colecție de radiouri, unele vechi de un secol, pe care le-a reparat și le-a readus la viață • până pe 17 martie, la Centrul Diversității Culturale mai poate fi vizitată și Expoziția „Magia venețiană”

 

Ziua Internațională a Radioului, sărbătorită la Centrul Diversității Culturale - Muzeul Brăilei „Carol I”, din Piața Traian nr. 3. Evenimentul a avut loc joi, 15 februarie, cu participarea mai multor grupuri de elevi, inclusiv a celor sosiți de la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul”, din Galați, însoțiți de prof. Cristina Turosu.

Cu acest prilej, colecționarul brăilean ing. Nicușor Popoacă, supranumit „Salvatorul de radiouri”, le-a prezentat oaspeților câteva zeci de aparate radio din colecția proprie, în perfectă stare de funcționare, expuse la Centrul Diversității Culturale. Ing. Popoacă a făcut și o demonstrație practică, spre încântarea oaspeților. 

Copiii au vizitat, tot joi, Expoziția temporară „Magia venețiană” - Fotografie semnată de Paul Padurariu (Iași) și Măști de carnaval. Măști venețiene de la familiile Beatrice Dobrescu Ispir - Comunitatea Elenă Brăila, Diana Coșarcă; Măști de Purim de la Comunitatea Evreilor Brăila; Măști grecești de Apokries, realizate de prof. Elena Salomeea Kaloxilos Moraru, artist plastic - Comunitatea Elenă Brăila și la Cercul de Pictură al Comunității Elene Brăila.

De departe cel mai mare colecționar privat de radiouri din România, ing. Nicușor Popoacă a reușit să adune, în aproximativ cinci ani, peste 100 de radiouri vechi, unele din perioada interbelică, care sunt în perfectă stare de funcționare. Colecționarul și-a expus prețioasele radiouri la Centrul Diversității Culturale - MBR în două rânduri, precum și la Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos din Galați, fiind acum cunoscut în toată România.

După cum precizam, deunăzi, în paginile cotidianului nostru, inginerul electronist Nicușor Popoacă a început să colecționeze radiouri în urmă cu mai bine de cinci ani, după ce a suferit un infarct miocardic cu stop cardiorespirator și a stat două zile în comă, cu șanse mici de vindecare. La vârsta de 13 ani, Nicușor Popoacă a construit primul său aparat de radio cu lămpi perfect funcțional, iar în liceu a obținut locul III pe țară la Olimpiada de electrotehnică. Inginerul brăilean intenționează să înființeze primul Muzeu al Radioului la Brăila, după ce a strâns o impresionantă colecție de radiouri, unele vechi de un secol, pe care le-a reparat și le-a readus la viață.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro