Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cei mai multi britanici doresc demisia imediata a premierului Tony Blair

Majoritatea cetatenilor britanici doresc ca premierul Tony Blair sa isi prezinte demisia acum, releva un sondaj de opinie dat publicitatii duminica, pe fondul interogarii liderului laburist in ancheta despre acceptarea de fonduri ilegale, relateaza Reuters.
Blair, care intentioneaza sa isi prezinte demisia peste citeva luni, a fost interogat de politie pentru a doua oara in decurs de o luna, intr-un caz in care unii consilieri ai sai au fost arestati.
Intr-un discurs rostit simbata, Blair a dat asigurari ca nu subestimeaza amploarea problemelor cu care se confrunta guvernul, subliniind ca scandalul privind presupusele fonduri ilegale nu il va forta sa isi dea demisia mai rapid decit este prevazut.
Un sondaj al Institutului ICM publicat de Sunday Express arata ca 56 la suta dintre britanici doresc demisia imediata a premierului. Demisia este ceruta chiar si de 43 la suta dintre alegatorii cu simpatii laburiste.
Premierul a refuzat sa fixeze o data clara pina la care isi va prezenta demisia, dar majoritatea politicienilor se asteapta ca el sa fie inlocuit in iulie de Gordon Brown, actualul ministru de Finante.
De altfel, 66 la suta dintre persoanele intervievate cred ca biroul primului-ministru a incercat sa ascunda dovezile despre acceptarea fondurilor ilegale.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii