Mergi la conţinutul principal

Cei mai iuţi surugii din Ianca

Cei mai iuţi surugii din Ianca s-au întrecut cu căruţele în cadrul celei de-a IV-a ediţii a concursului de atelaje tradiţionale "Căruţa brăileană", care s-a desfăşurat joi, pe islazul de la marginea localităţii. Numărul de intrare în concurs 13 i-a purtat noroc atât calului Mircea, cât şi concurentului Adrian Dumitrache, care s-a dovedit a fi cel mai bun şi iute surugiu de pe zonă, luând acasă Cupa "Sf. Gheorghe". Iniţiatorul acestei competiţii este Cătălin Dogărescu, un om de afaceri din Bucureşti, cu puternice rădăcini în judeţul nostru.
Ediţia din 2015 a concursului "Căruţa brăileană" a strâns 18 surugii şi peste 300 de spectatori pe islaz. Competiţia a fost una strânsă, în joc fiind vorba atât de premii în bani, cât şi de faima de a avea cel mai rapid atelaj din localitate. Din cei 18 concurenţi înscrişi, doar primii 16, care au scos timpul cel mai bun la cursa individuală au intrat în competiţia propriu-zisă. În pauzele de organizare, spectatorii au putut admira cai din rasa semi-greilor, prezentare făcută cu ajutorul Regiei Naţionale a Pădurilor (Romsilva), în calitate de administrator al sistemului hergheliilor de stat din ţară. Câţiva elevi pregătiţi de prof. Costel Gheţu au recitat poezia "El Zorab" a lui George Coşbuc. Însă momentul care i-a fascinat pe cei prezenţi a fost turnirul dintre "cavalerii" Aurel Boată şi Gheorghe Drăgoi, cascadori profesionşti care au executat câteva exerciţii de mânuire a spadei sau suliţei din goana calului.
Podiumul a fost ocupat de Adrian Dumitrache (1.000 de lei şi trei saci de cereale) - câştigătorul ediţiei din 2014, Cătălin Constantin (locul II - 700 de lei şi doi saci de cereale) şi Cristi Ionescu (locul III - 300 de lei şi un sac de cereale). Câştigătorul, un bărbat care munceşte cu ziua, a declarat că a avut emoţii şi că este foarte fericit că a reuşit să-şi păstreze titlul de cel mai bun surugiu de pe zonă. Întrebat ce va face cu banii, acesta s-a arătat modest, spunând că nu s-a înscris la concurs pentru bani. La final, susţinătorii săi l-au purtat pe braţe câţiva metri şi l-au felicitat.
"Avem o zi minunată, suntem la a IV-a ediţie. Am avut emoţii pentru că au fost două zile de vânt puternic şi asta ar fi creat probleme în desfăşurarea competiţiei. Avem premii mai mari ca anul trecut, cred că şi lumea e mai multă faţă de ediţiile anterioare. Sunt foarte mulţumit de cum s-a desfăşurat concursul", ne-a declarat organizatorul Cătălin Dogărescu.
Sponsorii evenimentului au fost Consiliul Local al oraşului Ianca, Regia Naţională a Pădurilor, Asociaţia "Muzeul" Ianca, SC Miofan Agro - Trans, Tipo 44, dar şi vărul organizatorului, Marcel Dogărescu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro