Sursa citata a considerat ca nu este normal sa se faca o ierarhizare stricta a sportivilor si ca s-a tinut cont de criteriile oferite de forul superior de la Bucuresti.
"Asa cum Directia v-a obisnuit in fiecare an, incercam sa recompensam rezultatele obtinute in anul precedent, pentru a evidentia sportivii si activitatea sportiva. Nu se poate face o ierarhizare pentru ca nu exista o unitate de masura care sa cuantifice munca, efortul, sacrificiul si daruirea sportivului si antrenorului. Este foarte greu sa faci clasamente pentru ca fiecare ramura de sport are specificul ei. Este foarte greu sa evaluezi activitatea atit pe ramuri de sport cit si pe cluburi. De exemplu, impactul pe care-l au sporturile de echipa asupra publicului fata de impactul pe care-l au sporturile individuale.
Criteriile folosite de DSJ Braila pentru evaluarea rezultatelor si a performantelor sint criteriile oferite si cumva standardizate ale Agentiei Nationale pentru Sport, care are un sistem de acordare a punctajului la competitiile oficiale, nationale si internationale.
Pe baza tipului de competitie, a locurilor obtinute si a categoriei de virsta, cadeti, juniori, tineret, seniori, in functie de rezultatele comunicate DSJ-ului, noi am incercat sa facem o clasificare", a declarat Elisabeta Aron.
Presedintii asociatiilor judetene au fost premiati primii
Primele care si-au primit recompensele pentru activitatea din anul recent incheiat au fost asociatiile judetene pe ramuri de sport. Cupele si diplomele au fost inminate presedintilor Adolf Pankler pentru asociatia de handbal, Eugen Iacob pentru cea de volei si lui Marin Petrescu, coordonatorul sportului "rege" din Braila.
George Pertea si Marin Blindu, singurii antrenori de medaliati europeni
Nici la capitolul antrenori nu s-a alcatuit un clasament, ci doar au fost enumerati sase antrenori cu rezultate notabile.
Lista a fost deschisa de Alexandrina Soare, antrenoarea care a reusit sa creeze o echipa competitiva de handbal la Braila, care, dupa ce a promovat in Liga Nationala, a incheiat primul sezon pe prima scena la mijlocul clasamentului, iar la momentul la care s-a derulat festivitatea de premiere se afla pe locul al patrulea in clasament, un loc ce asigura participarea intr-o cupa europeana.
Dupa handbal a venit rindul atletismului, unde premiata a fost profesoara Irina Roata, cea care in 2006 a avut o reprezentanta la Campionatul Mondial rezervat juniorilor.
A urmat George Pertea, antrenorul de la CSO Ianca fiind singurul tehnician din bransa sa care, dupa o perioada de mai bine de 10 ani, a reusit sa aduca judetului Braila o medalie de bronz la Campionatele Europene de box.
Pe lista acestei sectiuni au figurat antrenorii emeriti Gabriela Stoicescu Clinciu, de la LPS Braila, deschizatoarea de drum a natatiei brailene la Jocurile olimpice, cu sportiva Beatrice Cislaru, si Marin Blindu, antrenorul coordonator al Centrului Olimpic de kaiac canoe de la Braila si cel de-al doilea antrenor din Braila care a avut un medaliat continental in 2006.
Cu toate ca in ultima perioada se practica tot mai putin, rugby-ul a avut un antrenor nominalizat, Eugen Iftime, singurul care se mai lupta pentru pastrarea unei vechi traditii brailene cu actuala sa echipa, Rugby Club Braila.
CSM-ul a adus cele mai multe puncte judetului Braila
La sectiunea cluburi au fost acordate cupe si diplome unui numar de sapte grupari. Chiar daca nici la aceasta categorie nu s-a facut un clasament, primul club felicitat de catre organizatori a fost Clubul Sportiv Municipal, gruparea care a adus cele mai multe puncte judetului Braila. A urmat Liceul cu Program Sportiv, grupare care prin dubla legitimare a sportivilor cu CSM-ul asigura continuarea performantelor pe plan local si la nivelul seniorilor.
In aceeasi categorie a performerilor au fost premiate HC Dunarea, singura reprezentanta a unui sport de echipa care activeaza pe prima scena a tarii, CSO Ianca pentru performantele sectiei de box, si CS Atlas pentru rezultatele interne si internationale, dar si pentru faptul de a-si fi construit cea mai moderna sala de sport din Braila.
CS Boxul Brailean a primit aprecieri pentru promovarea sportului in rindul copiilor, iar CS Aikido pentru organizarea unui campionat national in 2006 si a unuia european cu un an inainte.
La jocuri sportive a fost nominalizat tot lotul HC Dunarea
Nu au fost omisi nici cei mai buni componenti ai echipelor brailene.
Loredana Lungu de la LPS a fost desemnata cea mai buna voleibalista a anului precedent, iar cel mai constant fotbalist brailean a fost nominalizat Victor Olenic, de la FC Braila.
Cind a venit insa rindul handbalului, a fost mentionata intreaga echipa HC Dunarea, pentru ca meritul rezultatelor de pina acum apartin tuturor jucatoarelor. Premiul i-a fost inminat celor doi reprezentanti ai echipei prezenti la festivitate, Marcela Lupu, componenta a lotului national de tineret, si Vasile Puiu, directorul executiv al clubului.
Foto: 22 festiv 0 01(Laura Sachelarie): Antrenoarea emerita Laura Sachelarie incearca sa reinnoade traditia inotului brailean
CASETA
Laura Sachelarie, garantul Centrului Olimpic de natatie reinfiintat la Braila
Din cauza rezultatelor slabe pe care Centrul Olimpic de la Braila le-a avut in ultima perioada, caci de la Diana Mocanu nu s-au mai realizat rezultate notabile pe plan international, Comitetul Olimpic Roman a decis desfiintarea acestuia.
Revenirea in tara, mai precis la Braila, a Laurei Sachelarie dupa ce si-a incheiat contractul din strainatate a fost garantul scolii de natatie brailene si conditia reinfiintarii sale la Braila, atit timp cit antrenoarea emerita va fi antrenor coordonator.
"Braila, care a dat doua campioane olimpice, a fost la un pas de a pierde Centrul Olimpic de pregatire al juniorilor, dureros pentru un oras care a scos cele mai bune produse mondiale, dupa parerea mea. Cartea mea de vizita a contat insa si, incepind de saptamina viitoare, un nou centru olimpic de pregatire a juniorilor va debuta la Braila. El va fi alcatuit din 8 sportivi, 6 din Constanta - 3 fete si 3 baieti - si 2 fete de la Braila, de la grupa antrenoarei Marilena Gogoasa. Fetele sint junioare mici, baietii juniori mari, toti componenti ai loturilor nationale si campioni nationali, iar primul lor obiectiv international va fi calificarea pentru campionatele europene de anul urmator", a declarat Laura Sachelarie.
Antrenoarea emerita considera ca sint deja asigurate toate conditiile si create premizele reinnodarii traditiei de inalta performanta a scolii brailene de natatie: "Copii s-au mutat cu scoala cu tot la Braila, vor fi elevi ai LPS-lui, iar tot ce inseamna activitate a Centrului olimpic va fi subventionata de COSR, dar in acelasi timp vom beneficia de sprijinul doamnei Tinca Amza, directorul CSM-ului, al directorului Cornel Sandulescu, de la Braicar, care ne va asigura transportul copiilor de la hotelul Sport la scoala si inapoi, de foarte buna colaborare cu directoarea de la LPS, Elena Toader, si nu in ultimul rind de sprijinul Directiei pentru Sport a Judetului Braila".