Mergi la conţinutul principal

Cei mai buni elevi şi sportivi brăileni, premiaţi la Gala de Excelenţă în Educaţie

• evenimentul a avut loc vineri, 6 noiembrie, la Teatrul “Maria Filotti” • invitatul special al galei a fost astrofizicianul Aurora Simionescu, care în aceeaşi zi a primit titlul de cetăţean de onoare al Brăilei

 

O nouă ediţie a Galei de Excelenţă în Educaţie a avut loc vineri, 6 decembrie, la Teatrul “Maria Filotti”, eveniment ce a reunit peste 200 de olimpici şi profesori ce au făcut performanţă în anul şcolar 2018-2019 la olimpiadele naţionale şi internaţionale, şcolare şi sportive, precum şi elevii care au obţinut media 10 la examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat. Şi de această dată campionii brăileni au fost răsplătiţi cu premii în bani, diplome de excelenţă şi flori, oferite din partea Primăriei şi Consiliului Judeţean Brăila.

Gala a fost deschisă de un spectacol al formaţiei “Darclee” a Liceului de Arte, urmată de discursurile reprezentanţilor autorităţilor: prefectul George Adrian Paladi, preşedintele CJ, Francisk Chiriac, primarul Marian Dragomir şi inspectorul şcolar general Viorel Botea.

Rând pe rând, elevii care au câştigat premiile I, II şi III la olimpiadele şcolare şi sportive, naţionale şi internaţionale, au urcat pe scenă pentru a-şi primi premiile, urmaţi de “elevii de 10” ai examenelor naţionale.

Invitatul special al galei a fost astrofizicianul Aurora Simionescu, cercetător la Institutul de Cercetare Spaţială din Olanda (SRON) şi cea care în 2016 devenea prima femeie şi cercetător străin acceptat ca profesor la Agenţia Japoneză de Explorare Aerospaţială (JAXA), în anul 2016. Prezenţa acesteia la eveniment nu a fost una întâmplătoare, mai ales că, tot în aceeaşi zi şi tot în cadrul unei ceremonii organizate la Teatrul “Maria Filotti”, Aurora Simionescu a primit titlul de cetăţean de onoare al Brăilei. Astrofizicianul a ţinut un frumos discurs olimpicilor prezenţi în sală, prin care i-a îndemnat să continue să îşi urmeze visurile, mesaj pe care îl redăm integral:

“Astăzi, în Sala Oglinzilor, nu am fost numai eu premiată. A fost şi domnul Dafinoiu, campion olimpic la box, a fost şi Anca Drăgan, profesor de robotică, şi cred că nu este întâmplător că aceste persoane cu foarte multe realizări în domenii foarte diferite au fost premiate în acelaşi timp. Cred că performanţa în orice domeniu arată la fel. Se bazează pe pasiune şi se bazează pe sacrificiu. Se bazează pe extrem de multe ore de muncă, şi cred că toţi elevii de pe scenă pot confirma lucrul acesta, şi pe multe ore dedicate perfecţionării noastre ca performeri, încercând în primul şi primul rând să ne întrecem pe noi înşine, nu pe alţii. Competiţia este cu noi, este ca noi să devenim cei mai buni la ceva, la acel ceva care ne pasionează. Elevilor care sunt astăzi prezenţi în sală nu vreau să vă îndemn să excelaţi, nu vreau să vă spun cum să excelaţi pentru că aţi făcut-o, nu vreau să vă îndemn să excelaţi în continuare pentru că ştiu că dacă aţi ajuns aici, acum, aveţi această dorinţă să continuaţi competiţia cu voi înşivă şi să câştigaţi de fiecare dată. Dar cum? Viaţa nu e întotdeauna o linie dreaptă. Există suişuri, coborâşuri, există succese, există şi lipsa succesului câteodată... Şi în aceste momente ce facem? În aceste momente trebuie să rămânem flexibili, trebuie să ne aducem aminte de pasiunea noastră şi de rădăcina pasiunii noastre, de unde vine ea. Domeniul meu este astrofizica. Pasiunea mea este astrofizica. Rădăcina acestei pasiuni este curiozitatea, este faptul că am fost o persoană extrem de curioasă care mi-am dorit să explorez. Asta o puteam face în orice alt domeniu. Şi dacă s-ar fi întâmplat ca viaţa să îmi arunce o altfel de minge, de volei sau de tenis, poate aş fi ajuns în altă parte, dar aş fi rămas tot timpul un om curios. Aşa că vreau să îi îndemn pe elevii din sală să ţină minte şi să îşi aducă întotdeauna aminte nu numai de pasiune, ci şi de unde vine pasiunea, care sunt valorile voastre de bază şi pentru ce vreţi să continuaţi să luptaţi chiar şi atunci când viaţa vă aduce o gheaţă mai puţin alunecoasă. Şi atunci sunt convinsă că veţi excela şi veţi avea succes în continuare. Felicitări! Şi mai vreau nu lucru! Vreau să îmi promiteţi ceva! Ştiu că întotdeauna vrem din ce în ce mai mult să ne întrecem pe noi înşine, întotdeauna suntem în priză, întotdeauna suntem încordaţi. Vreau să îmi promiteţi că veţi sărbători succesul pe care l-aţi avut, că veţi lua o oră, o zi, o săptămână să vă felicitaţi singuri, să vă simţiţi bine în pielea voastră şi să ziceţi:  «Am reuşit»“, a declarat astrofizicianul Aurora Simionescu.

Mai trebuie precizat că în funcţie de rezultatele obţinute la olimpiade, premiile au variat între 1.600 lei şi 9.600 lei pentru elevi, respectiv 800 lei şi 4.800 lei pentru profesori. Valoarea totală a premiilor acordate a fost de peste 550.000 lei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro