Cei 7 parlamentari ai Brăilei | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Cei 7 parlamentari ai Brăilei

•  PSD-iştii Mihai Tudose, Nicu Niţă, Emilia Meiroşu plus PNL-iştii Antoneta Ioniţă şi Vasile Varga la Camera Deputaţilor • de asemenea, social-democratul Ion Rotaru şi Mihai Ruse din partea ALDE  la Senat • acesta este rezultatul oficial al alegerilor Parlamentare din data de 11 decembrie în judeţul nostru, în urma redistribuirii voturilor • pentru patru ani de zile Brăila va fi reprezentată în cele două Camere de oamenii de pe listele celor trei partide

 

Biroul Electoral Central a făcut, ieri, publică varianta finală a distribuirii de mandate parlamentare în urma alegerilor din 11 decembrie. Surpriza a fost maximă pentru cei de la ALDE Brăila care s-au ales cu un mandat de senator, în ciuda faptului că, în cărţi, pe această poziţie mai multe surse politice dădeau PMP-ul ca învingător sigur.

Astfel, dacă PSD-iştii Mihai Tudose, Nicu Niţă, Emilia Meiroşu au obţinut mandate pline de deputaţi în urma scorului uriaş pe care partidul l-a avut în judeţul nostru, la redistribuire au intrat în Camera Deputaţilor şi primii doi de pe lista PNL Brăila: Antoneta Ioniţă, respectiv, Vasile Varga. La Senat, unde social-democratul Ion Rotaru avea deja un fotoliu asigurat, s-a alăturat acum şi Mihai Ruse din partea ALDE, pe locul care încă nu fusese atribuit iniţial.

Cu alte cuvinte, aceasta este echipa de parlamentari cu care brăilenii vor „defila” pentru următorii 4 ani.

 

Cine sunt deputaţii de Brăila

Mihai Tudose este deputat PSD de patru mandate consecutive, iar în urma alegerilor din 11 decembrie îşi va continua activitatea în Parlament pentru încă patru ani. Trebuie subliniat că în perioada 2014 - 2015 a ocupat poziţia de ministru al Economiei în cadrul Guvernului Victor Ponta. Tudose a fost nevoit să renunţe la fotoliu, odată cu schimbarea Executivului, după tragedia din Club Colectiv, care a dus la revolta tinerilor din România şi venirea Guvernului tehnocrat. În ultimele trei mandate în Cameră, Tudose a ocupat poziţia de preşedinte al Comisiei pentru Politică Economică. Mihai Tudose este unul dintre specialiştii care-au lucrat la programul electoral cu care PSD s-a prezentat în alegeri şi a câştigat detaşat.

Nicu Niţă este consilier judeţean aflat la al doilea mandat. Afaceristul brăilean, jurist de profesie, este cunoscut cel mai bine pentru faptul că an de an, firmele pe care le deţine prind contracte la acţiunile de deszăpezire din municipiu. De asemenea, social-democratul este şi prim-vicepreşedintele Federaţiei Române de Motociclism şi recent a fost ales pe poziţia de preşedinte al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Brăila. Acesta s-a evidenţiat pe scena politică brăileană după ce a candidat în 2008 la poziţia de primar al municipiului la primul tur, iar mai apoi i-a oferit sprijinul lui Aurel Simionescu care a şi câştigat la vremea respectivă.

Emilia Marilena Meiroşu este de asemenea, consilier judeţean la al doilea mandat. PSD-ista activează ca profesor în cadrul Şcolii gimnaziale „Fănuş Neagu” Brăila şi recent, a fost aleasă de către membrii CJ Brăila, reprezentant în cadrul Consiliului de Administraţie al Palatului Copiilor din Brăila.

Liberalul Vasile Varga este cel mai bine cunoscut în judeţul şi municipiul nostru pentru activitatea sa ca notar. Acesta a intrat pentru prima dată în Parlamentul României în urma alegerilor din 2012. Varga fusese până atunci consilier municipal.

Antoneta Ioniţă a fost şefa Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Brăila, însă în prezent este medic de familie la un cabinet particular. PNL-ista a afirmat la prima sa apariţie publică de la momentul anunţului candidaturii că a decis să facă acest pas după ce a constatat că în România politica a fost făcută în defavoarea cetăţeanului în ultimii 26 de ani.

 

Senatorii vechi şi noi

La Senat, PSD-istul Ion Rotaru şi-a menţinut fotoliul fără probleme ca urmare a rezultatului alegerilor Parlamentare. De profesie jurist, acesta este senator de două mandate consecutive. Înainte de 2008 a ocupat şi un fotoliu de consilier judeţean. De asemenea, trebuie punctat că în primul mandat a fost preşedintele Comisiei pentru sănătate publică, iar în cel care s-a încheiat, simplu membru al acestei Comisii, în schimb a ocupat funcţia de secretar al Biroului Permanent al Senatului. Pe plan politic, Rotaru a preluat la începutul anului funcţia de preşedinte interimar al organizaţiei PSD Brăila.

Al doilea senator de Brăila este Mihai Ruse din partea ALDE, care în urma alegerilor locale din 5 iunie câştigase poziţia de viceprimar al comunei Măxineni. De profesie jurist, Ruse este cel mai bine cunoscut în judeţul nostru pentru că a fost primar al localităţii până în 2012, dar din partea PSD. Ultima poziţie importantă deţinută de acesta a fost cea de director la Camera Agricolă.

 

Liberalii puşi pe treabă, însă dezamăgiţi de rezultatul de la Brăila

Contactat telefonic, ieri, de către redactorii „Obiectiv - Vocea Brăilei”, imediat după aflarea rezultatelor oficiale transmise de BEC privind situaţia după redistribuirea voturilor, Vasile Varga a fost de acord să facă un comentariu legat de rezultatul alegerilor Parlamentare la nivelul judeţului nostru.

„Am aşteptat rezultatele finale înainte de a face orice comentariu. Partidul Naţional Liberal nu a câştigat alegerile de duminică. Nu a obţinut un scor electoral pe care orice liberal şi l-ar fi dorit. Dar chiar şi aşa vreau să le mulţumesc tuturor brăilenilor care şi-au dat votul către noi. În acelaşi timp vreau să le transmit mulţumiri colegilor liberali care au muncit. Tot respectul pentru ceea ce au făcut şi faptul că au fost implicaţi. Este evident că am dezamăgit şi cred că principala noastră preocupare trebuie să fie recuperarea încrederii oamenilor. Există o divizare semnificativă a voturilor şi avem nevoie de o stabilitate mai mare faţă de votanţii de dreapta. Avem nevoie de unitate, de decizii raţionale în ceea ce priveşte viitorul PNL-ului, mai ales că urmează o perioadă de opoziţie grea. Greşelile au fost în primul rând ale conducerii partidului. Ceea ce s-a întâmplat şi mesajele pe care le-am avut faţă de populaţie. Acum avem puterea şi obligaţia de a deveni singura alternativă de dreapta”, a declarat Varga.

La rândul său, medicul Antoneta Ioniţă a primit vestea legată de intrarea sa în Parlament, chiar în timp ce se afla la cabinetul medical. Aceasta a punctat că se aştepta să devină deputat, având în vedere faptul că a ocupat prima poziţie pe lista PNL Brăila, însă cu precizarea că încă nu s-a obişnuit cu ideea.

„Doar ce am fost informată telefonic, dar nu am primit nimic scris. Automat este o muncă de mare răspundere. Ţinând cont de responsabilitatea pe care mi-am luat-o în campania electorală sunt convinsă că vor fi patru ani foarte grei, dar sper, alături de echipa PNL, să reuşim să facem măcar puţin din ceea ce ne-am propus prin programul partidului. Va fi un mandat foarte dificil în condiţiile unei guvernări de stânga, dar sperăm să reuşim să facem ceva din tot ce ne-am propus noi, în echipă”, a precizat Ioniţă. Întrebată dacă va reuşi să se împartă între activitatea din Cameră şi cea de la cabinetul medical, aceasta s-a arătat destul de încrezătoare.

 

Sărbătoare la ALDE Brăila

La rândul său, Mihai Ruse s-a arătat extrem de fericit după aflarea rezultatului de după redistribuire.

„Sigur, am primit vestea cu bucurie. Ca să fiu sincer mi-am şi dorit, având în vedere că am lucrat atâta timp în administraţia publică. Am fost primar 16 ani de zile. Eu cred că voi reuşi împreună cu ceilalţi colegi care au câştigat la Brăila să facem lucruri bune pentru judeţ şi pentru municipiu”, a declarat Ruse. În ceea ce priveşte scorul obţinut de partid la nivelul judeţului nostru, proaspătul senator s-a arătat uşor dezamăgit, însă convins că peste patru ani rezultatul va fi mult mai bun.

„Scorul partidului în judeţul nostru putea să fie mai bun, dar din păcate ALDE nu a avut organizaţii în toate comunele. Dacă ar fi avut, dacă ar fi fost mai bine organizat probabil că scorul ar fi fost mult mai mare. Dar e bine şi aşa, ne mobilizăm, începem o muncă titanică şi vom reuşi să facem organizaţii şi la celelalte comune ca să fie mai bine”, a punctat acesta.

De altfel şi Daniela Rădulescu, co-preşedintele ALDE Brăila s-a arătat foarte încântată de faptul că organizaţia pe care o conduce a obţinut totuşi un post în Parlamentul României. „Sunt bucuroasă de rezultat, normal. Efortul nostru nu a fost în zadar. Domnul Ruse are o bogată experienţă în administraţie, cunoaşte toate problemele judeţului, în special problemele legate de agricultură şi sunt sigură că prin iniţiativele pe care la va avea în Parlament va ajuta Brăila foarte mult”, a conchis Rădulescu.

Reamintim că, potrivit datelor oferite după alegeri de Biroul Electoral Judeţean Brăila, din numărul total de alegători de 297.525 prevăzuţi în listele electorale în judeţul nostru, s-au prezentat la urne 116.130 de persoane. Numărul total al voturilor nule pentru Senat a fost de 3.715, iar cele albe de 1.386. De asemenea la Cameră, voturile nule au fost 3.898, iar albe - 1392.

La Camera Deputaţilor PSD a avut 64.265 voturi valabil exprimate. Adică un scor de 57,98%. PNL - 18.257 voturi (16,47%), ALDE - 6.136 (5,53%), PMP - 6.128 (5,52%), iar USR - 5.330 (4,80%).  La Senat, social-democraţii au obţinut 65.211 voturi (58,73%), PNL - 18.373 (16,54%), ALDE - 6.344 (5,71%), PMP - 6.335 (5,70%), iar USR - 5.344 (4,81%).

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro