Mergi la conţinutul principal

Cei 5 sportivi care s-au reinventat ca pokeriștii

Pokerul necesită, printre altele, o disciplină de fier. Din acest punct de vedere, jocul practicat în special în cazinouri se aseamănă cu sportul. Nu este de mirare că unii sportivi s-au reinventat ca pokeriști, după ce s-au retras din activitate sau chiar înainte de acest moment.

Experiențele trăite pe terenul de joc îi ajută pe atleți să își citească mai bine adversarii și să gândească diferite strategii prin care să câștige războiul psihologic. Printre cei mai buni jucători de poker proveniți din domeniul sportului sunt Gerard Pique, Richard Seymour, Boris Becker, Shane Warne și Audley Harrison.

 

Pique a câștigat peste 500.000 de dolari

Pique este unul dintre cei mai populari sportivi ai planetei. Pe lângă numeroase titluri în LaLiga, fundașul central are un palmares o Cupă Mondială și un Campionat European cu Spania și 4 Ligi ale Campionilor (una cu Manchester United și trei cu FC Barcelona).

Spaniolul nu joacă poker pentru bani, însă asta nu înseamnă că se ferește de premii. Până acum a încasat două cecuri consistente, unul de 150.400 de dolari (2017) și unul de 391.000 de dolari (în 2019). Gerard Pique joacă atât poker la masă, cât și poker online, având conturi deschise la mai multe cazinouri de pe Internet.

 

De la Super Bowl la Super Poker

Seymour nu este nici pe departe la fel de cunoscut de iubitorii de sport din România, însă e o mare vedetă în SUA. A câștigat de trei ori Super Bowl-ul, finala campionatului de fotbal american. După ce a devenit celebru la New England Patriots, atacantul a început să joace poker la nivel profesionist. Se întâmpla în anul 2014.

A jucat la World Series of Poker și World Poker Tour, dar cel mai mare premiu, de 376.360 de dolari, l-a câștigat la un High Roller, în 2018. A terminat pe locul 3 în acel turneu.

 

 

Boris Becker nu s-a făcut de râs la masa de joc

Boris Becker nu are nevoie de prezentare, dar o facem totuși, pentru cei mai tineri dintre cititori: a fost un jucător de tenis care a câștigat 49 de turnee la simplu, 6 turnee de Grand Slam și o medalie de aur la Jocurile Olimpice. Cel mai tânăr câștigător al turneului de la Wimbledon (s-a impus în finală pe când avea numai 18 ani) a fost manageriat mult timp de Ion Țiriac.

Cu 25 de milioane de dolari în conturi la sfârșitul carierei de tenismen, Becker s-a așezat la masa de poker unde nu a avut un succes asemănător, dar nici nu s-a făcut de râs. Din 2007 până în prezent, a adunat premii de peste 110.000 de dolari. Ultimul premiu notabil a fost obținut în 2016, valoarea sa fiind de 18.278 de dolari.

 

 

Fostul jucător de crichet este la început de drum

Shane Warne a fost un foarte bun jucător australian de crichet. La finalul unei cariere de 15 ani în acest sport, timp în care a fost un component de bază al naționalei țării sale, Warne s-a dedicat pokerului. După trei ani de participare la diverse turnee a venit și primul premiu important: 35.899 de dolari, la Victoria Poker Championship, unde a terminat pe locul al 3-lea. Nu este timpul trecut pentru premii și mai mari, pentru că un jucător de poker nu trebuie să se retragă la o anumită vârstă, așa cum se întâmplă în sport.

 

 

I-a fost ceva mai ușor în box...

Audley Harrison a fost unul dintre boxerii de top din Marea Britanie, în perioada 2001-2013. De altfel, el a și câștigat o medalie de aur la Jocurile Olimpice (categoria super grea). A urcat în ring de 38 de ori la profesioniști, câștigând 31 de lupte. Dintre victorii, 23 au fost prin KO.

În poker, Harrison a avut participări onorabile la mai multe turnee, dintre care sunt de menționat locul 2 la Bellagio III (premiu de 76.895 de dolari) și locul 3 la Venetian Deepstack (premiu de 90.298 de dolari). Cea mai recentă participare a fost la Showdown Poker Series, Las Vegas (14 martie 2021), unde s-a clasat pe locul 15, câștigând un premiu de 698 de dolari.

Lista foștilor sportivi care s-au reprofilat pe poker este mai lungă. Rămâne de văzut dacă va mai ajunge cineva la nivelul lui Pique. Poate rivalul Sergio Ramos?

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro