Mergi la conţinutul principal

Cei 1.000 de elevi de la „Fănuș Neagu” l-au omagiat pe Eminescu

• sâmbătă, 14 ianuarie, elevii Școlii Gimnaziale „Fănuș Neagu” Brăila, începând cu micuții de la clasele pregătitoare, împreună cu profesorii, au organizat mai multe activități dedicate poetului Mihai Eminescu • șezători literare, vizionări ppt, recitări de poezii, concursuri literare, cântece, pictură și desen - sunt doar câteva dintre activitățile în care au fost angrenați sute de elevi ai școlii de pe Șoseaua Buzăului

 

Sub genericul „Mulțumim, Mihai Eminescu!”, sâmbătă, 14 ianuarie, la Școala Gimnazială „Fănuș Neagu” Brăila, s-au desfășurat mai multe activități dedicate împlinirii a 173 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu - ultimul mare romantic al Europei - și Zilei Culturii Naționale.

Pe parcursul unui adevărat maraton cultural-educativ, sute de elevi de la „Fănuș Neagu”, începând cu micuții de la clasele pregătitoare și terminând cu clasele de gimnaziu (V-VIII), au organizat concursuri cu întrebări din viața poetului Mihai Eminescu, șezători literare, audiții, recitări de poezii, vizionări ppt, au interpretat cântece compuse pe versurile „poetului nepereche”, au realizat desene și picturi și au confecționat materiale educative, secondați de cadrele didactice.

Clasele a IV-a și clasele a VI-a au organizat un inedit program cultural-artistic în Sala de festivități a Școlii Gimanziale „Fănuș Neagu”, împreună cu profesorii lor de română, la toate aceste activități menite să-l omagieze pe Mihai Eminescu participând și prof. Emilia Marilena Luntraru, directorul instituției de învățământ unde învață la ora actuală circa 1.000 de elevi de la ciclul primar și gimnazial. Emilia Luntraru i-a premiat pe elevi câștigători ai concursurilor literare și le-a mulțumit acestora pentru modul în care s-au pregătit și l-au omagiat pe marele Eminescu.

„Îi mulțumesc lui Mihai Eminescu pentru că a modificat fundamental sensibilitatea românilor, ne-a dat vocația, direcția, ne-a identificat cu spațiul și cu vocea interioară. Îi mulțumim lui Mihai Eminescu pentru identitatea culturală integrată în universalitate. Astăzi, cei 1.000 de elevi de la „Fănuș Neagu” îi mulțumesc lui Mihai Eminescu prin cânt, prin dans, prin poezie, prin concursuri literare, pictură și prezentări. Suntem fericiți în spațiul metaforic, înfinit, al creației. În iureșul vieții apare metafora și Eminescu aduce cu sine întregul frumuseții, al păcii, al bucuriei. Mihai Eminescu, îți mulțumim!”, a spus prof. Emilia Marilena Luntraru, directorul Școlii Gimnaziale „Fănuș Neagu”.

În cadrul manifestărilor prilejuite de sărbătorirea poetului național al românilor, artistul plastic Marian Prundea, profesor de desen, a realizat, pe loc, portretul în creion al lui Mihai Eminescu. Evenimentul din Sala de festivități a școlii a inclus, printre altele, recitarea, de către elevii de clasa a VI-a, a poemului „Luceafărul”.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro