Mergi la conţinutul principal

Semaforizarea intersecției Calea Galați cu Cezar Petrescu. Ceartă în CLM

* consilierul municipal PNL Brăila Alexandru Ionel a propus în cadrul celei mai recente ședințe ordinare a CLM reutilizarea semafoarelor din zona Kaufland de pe Bulevardul Dorobanților, la intersecția dintre Calea Galați cu Strada Cezar Petrescu * propunerea a stârnit un val de ironii din partea viceprimarului Alexandru Jantea, care a explicat că este vorba despre bunurile unei societăți private, care nu pot fi luate pur și simplu de Primărie * discuțiile au ajuns la necesitatea montării unui sens giratoriu în zona respectivă, însă primarul Marian Dragomir a ținut să reamintească faptul că Poliția Rutieră este decidentul în toate situațiile legate de circulație

 

Faptul că la nivelul orașului există câteva semafoare care nu funcționează a pus gaz pe foc în cadrul celei mai recente ședințe ordinare a Consiliului Municipal Brăila. La rubrica ”Alte probleme” a ședinței, consilierul liberal Alexandru Ionel a intervenit pentru a atrage atenția că pe Bulevardul Dorobanților, în dreptul departamentului Inspectoratului pentru Situații de Urgență sunt montate câteva semafoare care nu funcționează. Consilierul a propus ca acestea să fie luate de către autorități și montate într-o intersecție intens circulată, unde accesul de pe strada secundară este foarte greoi. Concret, s-a adus în discuție situația intersecției dintre Calea Galați și Strada Cezar Petrescu, din cartierul Brăilița.

”Nu credeți că acele semafoare ar fi folositoare în intersecția Calea Galați cu Cezar Pentrescu? Mai ales că, iată, copiii au început școala și intersecția este intens circulată. Eu cred că o siguranță în plus este benefică tuturor. Și mai am o întrebare tot pentru domnul viceprimar, dacă reprezentantul Poliției Rutiere din cadrul IPJ v-a dat avizul pentru montarea acelor semafoare care nu funcționează de luni bune?”, a declarat Alexandru Ionel.

Propunerea PNL-istului a stârnit un val de comentarii ironice din partea viceprimarului Alexandru Jantea, care a dorit să sublinieze că respectivele semafoare aparțin magazinului Kaufland și au fost montate și sunt menținute acolo la solicitarea Poliției.

”În primul rând, semafoarele care se află în incinta imobilului aferent Kaufland sunt achiziționate și amplasate de către Kaufland. Proprietarul este Kaufland. La momentul la care dumnealor au amplasat, așa cum țineți minte, de la ieșirea din Kaufland se putea face stânga pe Bulevardul Dorobanților. Din discuțiile pe care le-am avut în cadrul ședinței Comisiei de Siguranță în Trafic, s-a luat decizia ca acolo să fie amplasat un indicator care să oblige spre dreapta. În momentul de față, din ieșirea de la Kaufland nu mai poți face stânga pe Bulevardul Dorobanților, este obligatoriu să faci dreapta. Direcția Tehnică a solicitat în trecut ca acele semafoare să ne fie predate nouă, dar dintr-un considerent care ține de o societate privată nu am primit un răspuns pozitiv. Nu pot să iau semafoare care sunt ale unei societăți private, să le plimb și să le pun în altă parte, întrucât se numește furt. Lucru pe care domnul consilier local ar fi trebuit să îl știe. (...) Dacă dumneavoastră considerați că acele semafoare sunt proprietatea municipalității, atunci să vă invit să vă luați o scară și o șurubelniță, le luați și le puneți unde vreți. Dar cu siguranță IPJ va încadra fapta dumneavoastră corespunzător”, a replicat Jantea, ironic.

 

Dragomir: Tot ce ține de regulile de circulație este stabilit de IPJ

Cum discuția dintre cei doi consilieri pe această temă a degenerat, a fost nevoie de intervenția primarului Marian Dragomir pentru a calma spiritele. Acesta a explicat că Primăria nu poate interveni pentru a rezolva problema respectivelor semafoare deoarece aparțin de Kaufland. Totodată, edilul-șef a dorit să reamintească faptul că tot ceea ce ține de reglementarea regulilor de circulație este stabilit la nivelul Poliției Rutiere din cadrul IPJ Brăila, iar Primăria are obligația de a se conforma. Dragomir l-a rugat pe consilierul PNL ca de acum înainte când are astfel de intervenții, să se adreseze celor din Primărie înainte în particular, pentru a clarifica anumite chestiuni tehnice.

”Eu așteptam un răspuns elegant din partea domnului viceprimar, nu să mă trimită cu șurubelnița să desfac eu semafoarele. Și vreau să îi atrag atenția domnului viceprimar că cetățenii urmăresc ședințele de consiliu și au urmărit și intervenția domnului viceprimar vizavi de intersecția Calea Galați cu Cezar Petrescu, unde dumnealui spunea că acolo este necesar un sens giratoriu. Și vreau să îl asigur că am fost singura persoană care i-am luat apărarea, ca să zic așa. Este necesar un sens giratoriu în acea intersecție, dar să îl montăm la 4-5 metri înălțime, ca să poată să treacă și tirurile”, a mai precizat PNL-istul, adugând în discuție și subiectul amplasării unui sens giratoriu în intersecția Cezar Petrescu cu Calea Galați.

Și aici i s-a explicat că IPJ Brăila a analizat situația și nu a considerat oportună montarea unui sens giratoriu în zona respectivă, deoarece în apropiere se află o stație de autobuz și traficul ar fi mult îngreunat.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro