Mergi la conţinutul principal

Cea mai periculoasă poziţie sexuală, stabilită ştiinţific

"Femeia deasupra" a fost desemnată cea mai periculoasă poziţie sexuală, prezentând mari probabilităţi de a provoca fracturi ale penisului, potrivit unei cercetări realizate de un grup de oameni de ştiinţă din Brazilia, informează independent.co.uk, citat de mediafax.ro.
Poziţia "femeia deasupra" a fost responsabilă de jumătate din cazurile de fracturi ale penisului tratate în trei spitale, potrivit unor cercetători din Brazilia.
Oamenii de ştiinţă au precizat că fractura poate fi provocată de faptul că femeia controlează penisul cu întreaga ei greutate corporală, nefiind posibil ca ea să întrerupă această mişcare, pentru că, în cazul unei "penetrări greşite", vătămarea şi durerea sunt minore în cazul femeii, dar puternice în cazul bărbatului.
Astfel, poziţia sexuală "femeia deasupra" a fost cauza a peste 29% dintre fracturi de acest tip.

Cea mai sigură poziţie

Pe de altă parte, poziţia misionarului a fost desemnată cea mai sigură. Autorii studiului au examinat, pe o perioadă de 13 ani, dosarele a 44 de bărbaţi care au avut nevoie de îngrijiri medicale în trei spitale din oraşul Campinas, Brazilia, în cazul cărora exista suspiciunea de fractură de penis. 42 dintre aceste cazuri au fost confirmate de doctori.
Potrivit studiului, 28 de fracturi s-au produs în timpul unui act heterosexual, patru, în timpul unui act sexual între persoane de acelaşi sex, şase, în timpul unei stimulări manuale realizate de partener, iar în patru cazuri circumstanţele au rămas neclare.
Jumătate dintre pacienţi au spus că au auzit un zgomot asemănător producerii unei fisuri, senzaţia de durere apărând după accident. Cei mai mulţi dintre ei au ajuns să primească ajutor medical în următoarele cinci-şase ore.
"Studiul nostru susţine faptul că actele sexuale care implică poziţia «femeia deasupra» prezintă cele mai mari probabilităţi de a provoca fracturi ale penisului", se arată în cercetarea citată.
"În momentul în care bărbatul controlează mişcarea, există mai multe probabilităţi ca acesta să oprească penetrarea înainte de un posibil astfel de incident", au completat cercetătorii.
Studiul a apărut în publicaţia Advances in Urology.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro