Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cea mai mare lupta pentru titlu o vom duce cu noi insine

Antrenorul echipei Steaua, Cosmin Olaroiu, a declarat, vineri, in cadrul unei conferinte de presa, ca cea mai importanta lupta pe care o vor purta jucatorii sai pentru cistigarea campionatului va fi cu ei insisi.
"Dinamo, Sportul si Rapid sint contracandidate la titlu. Daca invingem la Bacau avem doua puncte avans, deci cea mai mare lupta trebuie sa o dam cu noi. In acest moment, cel mai important factor este publicul. Echipa are nevoie de sprijin mai mult ca oricind si cred ca il va avea si duminica", a spus Olaroiu.
Cosmin Olaroiu a afirmat ca partida cu CFR Cluj, contind pentru etapa a XXVII-a a Diviziei A, va fi una foarte dificila, deoarece antrenorul echipei ardelene, Dorinel Munteanu, va veni cu ambitii foarte mari. "CFR a aratat mai ales in deplasare ca este foarte periculoasa, este o echipa de contraatac, cu jucatori rapizi in ofensiva si cu un serviciu foarte bun la mijloc. Au pus mereu probleme afara, cu exceptia meciului de la Petrosani. Sint interese mari la mijloc, va juca cu ambitie. Se poate sa fie si prime de la alte echipe, dar ambitia noastra trebuie sa fie mai mare decit a lor", a precizat Olaroiu.
Tehnicianul stelist este de parere ca nu doar arbitrajul a contribuit la infringerea echipei la Bistrita, ci si ocaziile ratate de propriii jucatori. "La Bistrita au fost greseli de arbitraj, dar si noi am facut foarte multe erori, in special in faza de finalizare, cind am avut ocazii ratate mai mult ca niciodata. Trebuie sa ne preocupe acest lucru. Am discutat cu Mirel Radoi si Victoras Iacob, le-am reprosat iesirile, pentru ca in afara de faptul ca pericliteaza viata echipei, isi pot periclita chiar cariera", a continuat Olaroiu.
Cosmin Olaroiu a afirmat ca nu stie daca arbitrul Ionica Serea a gresit intentionat in defavoarea echipei sale. "Nu vreau sa judec gresit pe nimeni, dar prin maniera sa, de la inceputul partidei a creat o stare de tensiune, iar jucatorii stelisti, pe un fond psihic destul de precar, au avut acele iesiri necontrolate. Jucatorii trebuie sa treaca peste orice in ultimele cinci meciuri", a declarat Olaroiu, care a precizat ca nu are cum sa stie daca Steaua va mai fi dezavantajata de arbitri si ca jucatorii sai nu trebuie sa se gindeasca la acest lucru.
El a spus ca nu este in masura sa comenteze gestul finantatorului Gigi Becali de a oferi jucatorilor echipei Gloria Bistrita un stimulent financiar, in cazul in care va incurca formatia Rapid, in cadrul etapei a XXVII-a a Diviziei A.
Cosmin Olaroiu a declarat ca vitaminizarea jucatorilor stelisti este la nivelul echipelor de top din Europa: "La Steaua pina si doctorul a fost acuzat. Se uita ca am disputat cele mai multe meciuri, chiar si la distanta de 48 de ore, si totusi nu avem probleme musculare. Alte echipe au jucat mai putin si au jucatori cu intinderi sau rupturi. Accidentarile noastre nu au nici o legatura cu medicatia".
Antrenorul stelist a mai spus ca portarul Carlos a revenit din Portugalia cu un tonus mult mai bun. "La noi s-a spus la un moment dat ca a fost in discoteca, dar el era de fapt in Portugalia. L-am intrebat si eu ce a patit cu masina, dupa ce s-a spus ca suporterii au vandalizat-o si el mi-a zis ca nu s-a intimplat nimic", a continuat Cosmin Olaroiu.
Olaroiu s-a aratat neincrezator in sansele Gloriei Bistrita de a obtine un rezultat favorabil in partida cu Rapid. "Nu stiu daca Gloria are posibilitatea sa joace cu Rapid la fel de bine cum a facut-o cu noi, pentru ca are multi suspendati, dar ma intereseaza mai putin ce face Rapid, noi avem avantajul unui meci in plus de jucat si totul depinde numai de noi", a spus Olaroiu.
Intrebat daca va apela la un psiholog pentru jucatori, Olaroiu a raspuns: "Poate din sezonul viitor, acum timpul este scurt, iar un psiholog are si el nevoie de ceva timp sa cunoasca starea jucatorilor si unde trebuie sa intervina. Oricum jucatorii au o dorinta foarte mare de a cistiga.
Cosmin Olaroiu a mentionat ca si-ar dori ca niciun jucator stelist sa nu fie convocat pentru turneul echipei nationale din SUA: "Nu putem negocia acest lucru. Important este sa existe un echilibru intre echipele implicate in lupta pentru titlu".
Referitor la finala Cupei UEFA dintre formatiile FC Sevilla si Middlesbrough, scor 4-0, Olaroiu a declarat ca, de aceasta data, echipa engleza nu a mai avut noroc. "Au primit si englezii trei goluri intr-o repriza, au avut un penalti neacordat. Se intimpla in viata oricarei echipe. Middlesbrough a avut sansa de doua ori, dar de data aceasta norocul n-a mai ajutat-o. Sevilla a avut o clasa peste ei si o viteza in plus. Cind am jucat foarte rapid, si noi i-am pus in dificultate. Cind nici Sevilla n-a mai procedat asa, englezii au avut doua ocazii. Forta lor sta in terenul propriu, dar cind ii scoti de acolo...", a afirmat Cosmin Olaroiu, care a precizat ca in pregatirea dublei manse cu Middlesbrough a avut la dispozitie si materialele antrenorului echipei AS Roma, Luciano Spaletti.
Antrenorul stelist este de parere ca dupa eliminarea din semifinalele Cupei UEFA echipa a fost criticata pe nedrept: "S-a maturat pe jos cu aceasta echipa, a fost desfiintata, uitindu-se ca am ajuns pina in semifinale. Oricum nu trebuie sa mai avem acea stare de nervozitate, sa raspundem cu calm, pentru ca jocul echipei este bazat pe ansamblu, iar cind esti nervos nu poate functiona bine. Sa uitam ce este in jur si sa ne vedem de joc, doar asa putem cistiga".
Olaroiu spune ca Sportul Studentesc este o echipa de admirat, care, desi are un buget mic, se lupta pentru cistigarea campionatului. "Este o formatie mica avind in vedere bugetul, dar stabila cu jucatori care evolueaza de mult timp impreuna. Este un lucru fantastic ce au realizat si merita felicitari", conchis Olaroiu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii