Mergi la conţinutul principal

Ce vrea șeful CJ de la directorul celui mai mare spital din Brăila: “Sper să fie un manager cu viziune”

* în cadrul unei conferințe de presă, președintele Consiliului Județean a vorbit despre concursul care se organizează în această perioadă, declarând că viitorul manager trebuie să aibă viziune pentru a continua proiectele sale în sănătate * acesta a afirmat că Delia Râșnoveanu, care a declarat că își dorește un nou mandat, este un manager cu viziune, însă dincolo de asta, speră ca la concurs să se înscrie cât mai mulți doritori și săștige cel care va prezenta cel mai bun proiect de management pentru spital

 

Francisk Chiriac, președintele Consiliului Județean, a vorbit în cea mai recentă conferință de presă despre concursul pentru postul de manager ce se organizează în această perioadă la Spitalului Județean de Urgență (SJU) Brăila. Acesta a declarat, din nou, că își dorește un concurs transparent și că, pe surse, ar fi mai multe persoane interesate să se înscrie.

“Am transmis Consiliului de Administrație al Spitalului ca acest concurs să fie cât mai transparent. Am transmis o procedură astfel încât să poată asista la acest concurs și mass-media și alți invitați, să fie cât mai public. Știu că termenul de depunere a dosarelor este undeva 18 sau 19 februarie. Îmi doresc să fie cât mai mulți candidați, iar cel mai bun săștige și să continuăm proiectele pe care le avem la spital. Pe surse, știu că sunt mai multe persoane care vor să se înscrie, ceea ce pe mine mă bucură, a declarat Chiriac.

Întrebat cum ar primi un nou mandat al Deliei Râșnoveanu, având în vedere că mandatul trecut al acesteia a fost unul controversat și contestat, Chiriac a evitat să dea un răspuns concret, însă a spus că își dorește un manager cu viziune. De altfel, acesta nu s-a ferit să afirme că în prezent, Spitalul Județean, care este condus de Râșnoveanu, “merge foarte bine”.

“Sunt un om profesionist și încerc să îmi fac treaba cât mai bine. Trebuie să lucrez cu oamenii care câștigă, tocmai de aceea nu pot să contest un om care câștigă un concurs. Mi-aș dori un manager implicat, mai implicat, pe toate problemele și pe toate proiectele pe care mi le-am propus din primul mandat. Eu vă spun că, cu bune - cu rele, nimeni nu este perfect. În momentul de față spitalul merge foarte bine, are stocuri de medicamente pentru câteva luni, s-au rezolvat foarte multe probleme referitoare la clădiri, la modul de organizare și așa mai departe. Mai sunt foarte multe probleme de rezolvat, dar îmi trebuie un manager, și sper să fie un manager cu viziune, să continuăm proiectele. Asta e foarte important pentru mine. Mă interesează două lucruri la acest spital. Partea de resursă umană și modernizarea spitalului. Partea de echipamente am cam rezolvat-o din mandatul trecut, mai sunt câteva lucruri și le vom lua respectivele echipamente medicilor care au nevoie și sperăm să meargă spre bine. Da, doamna Râșnoveanu e un manager cu viziune!”, a spus acesta.

Întrebat de jurnaliști dacă Delia Râșnoveanu, care este membră PSD, s-a consultat cu acesta înainte să se înscrie pentru un nou mandat de manager, Chiriac a răspuns că nu a fost cazul.

“Eu vă spun că nu s-a consultat cu mine să își depună candidatura. Eu un singur lucru i-am spus: «Te gândești foarte bine dacă vrei să îți depui candidatura pentru un nou mandat de manager». Este o decizie personală, a fiecărui candidat. Am declarat-o și o spun din nou! Nu mă interesează spectrul politic la acest spital. Faptul că doamna Râșnoveanu este membru de partid, o ducem către zona politică. Pentru mine, am trecut niște etape foarte importante la acest spital cu doamna Delia Râșnoveanu și pentru următorul mandat, cu viitorul manager, o să am alte directive pentru continuitate și să rezolvăm toate problemele, indiferent cum se va numi el”, a mai afirmat președintele CJ.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro