Mergi la conţinutul principal

Ce votează Tudose. Sprijin europarlamentar pentru tinerii fermieri

Am votat, în ultima sesiune plenară a Parlamentului European, trei rapoarte decisive pentru viitorul agriculturii româneşti. În primul rând, am susţinut acordarea de sprijin consistent pentru tinerii agricultori şi pentru cei care lucrează suprafeţe mici. De acum, ţările UE vor putea acorda prioritate investiţiilor făcute de tinerii fermieri. E o măsură care poate stopa depopularea satelor româneşti şi să ne impulsioneze producţia agricolă.

 

De asemenea, am votat un ajutor consistent pentru combaterea schimbărilor climatice, ceea ce, în cazul României, va însemna un sprijin important pentru irigaţii. Totodată, se vor simplifica birocraţia şi controalele, iar ţările membre vor avea mai mare flexibilitate în direcţionarea fondurilor conform nevoilor proprii.

Ţin să atrag atenţia şi asupra efectului noii politici ecologice europene asupra agriculturii. Trebuie, ca ţară, să ne adaptăm rapid la schemele ecologice de investiţii agricole, ca să evităm posibile pierderi de fonduri. În Parlamentul European am reuşit să temperăm ambiţiile de mediu ale colegilor occidentali şi să formulăm o variantă realistă pentru Politica Agricolă Comună aflată în plin proces de reformare. Mai exact, am obţinut o perioadă de tranziţie, până la finalul lui 2024, în care să putem învăţa să transformăm provocarea condiţionalităţilor ecologice în oportunitate.

Guvernul viitor va trebui să lucreze foarte serios pentru pregătirea fermierilor români în direcţia asta. UE ne pune la dispoziţie fonduri, dar nu ne lucrează pământul...

Mihai Tudose, Europarlamentar

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro