Ce trebuie să mâncăm după ce facem sport | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Ce trebuie să mâncăm după ce facem sport

Alimentele consumate înainte sau după activitatea sportivă sunt un element-cheie pentru îmbunătăţirea randamentului. Cotidianul spaniol ABC preia de pe Aerobi.co, platformă online pentru o viaţă sănătoasă, cele mai adecvate alimente în funcţie de momentul şi tipul activităţii fizice, pe care le prezintă pe scurt, scrie agerpres.ro.

Exerciţii fizice după micul dejun

În cazul în care activitatea aleasă este de tip cardiovascular, se recomandă un mic dejun uşor, pe bază de fructe sau suc, completat cu o felie de pâine prăjită şi miere, pentru refacerea energiei, sau cereale. Dacă este vorba despre exerciţii anaerobice, se recomandă tot un mic dejun uşor, asemănător celui menţionat, pentru că nu este bine ca stomacul să fie plin. În ambele cazuri este foarte importantă hidratarea: trebuie să se bea aproximativ 500 ml de apă cu 30 de minute înainte de începerea exerciţiilor.

Exerciţii fizice înainte de masa de prânz

Pauza de prânz, chiar înainte de a mânca, este un interval orar pe care mulţi îl aleg pentru a face sport. Înainte de începerea activităţii sportive trebuie să se ia o gustare pe bază de fructe. Pe de altă parte, când s-a efectuat deja o activitate cardio, este important să se recupereze energia prin carbohidraţi şi o porţie de proteine. Dacă s-a efectuat vreun exerciţiu Pilates sau yoga, nu este atât de necesar aportul de hidraţi de carbon, fapt pentru care ar fi ideale proteinele, legumele şi un colţ de pâine de cel mult 40 de grame.

Exerciţii fizice după-amiaza

Marea majoritate a oamenilor aleg să facă sport după ce ies de la serviciu. Dacă este vorba despre un exerciţiu anaerobic, trebuie să se consume ceva uşor, cina fiind pe bază de proteine, legume uşor digerabile sau salată. Ca desert se recomandă un fruct cu indice glicemic scăzut precum mărul, para sau mandarina. Dacă după serviciu se optează pentru alergări, ideal ar fi ca masa de seară să includă proteine şi legume crude, precum şi un aport de carbohidraţi. De exemplu, un meniu perfect ar fi o salată de pui sau ton şi o felie de pâine integrală prăjită.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro