Mergi la conţinutul principal

Ce spectacole v-a pregătit Teatrul “Maria Filotti” în acest weekend

* vineri, de la ora 18.00, la Sala ”Bujor Macrin”, puteți vedea piesa “Inundația” * sâmbătă, tot de la ora 18.00, la Sala Mare, se joacă “Steaua fără nume”, iar duminică sunteți invitați la comedia “Vițelul de aur” * bilete pot fi achiziționate prin intermediul site-ului www.blt.ro sau de la agenția teatrală

 

Vineri, 25 februarie, a doua zi după Dragobete, sunteți invitați să vedeți spectacolul “Inundația și să descoperiți povestea unui cuplu de pictori, Olga și Emi, doi oameni care practică aceeași meserie și împart același spațiu creativ, dar care gândesc în culori diferite. Relația lor este una tumultoasă, cei doi artiști fiind ”măcinați de gânduri existențiale, dar și intrigați și indignați de prezența fiecăruia în viața celuilalt, dar și în spațiul de creație”, adică în atelierul de lucru, acolo unde se desfășoară întreaga acțiune a spectacolului.

Piesa se joacă de la ora 18.00, la Sala “Bujor Macrin”, fiind creat de o echipă tânără de artiști - Laura Hagiu (regizor), Blanca Doba (actriță), Adelin Ilie (actor) și Mădălina Sandu (scenograf), după textul lui Teodor Mazilu. 

“Emi și Olga sunt într-un permanent joc despre care niciodată nu poți fi sigur dacă e o adevărată ceartă sau o nouă formă de a-și explora relația, de a se explica unul altuia, de a încerca să se convingă unul pe celălalt să-și dea dreptate. Printre pânze, pensule, vopsea și bețișoare parfumate, cei doi devin arhetipuri ale artistului îndrăgostit – de viață, de artă, de dragoste, de obiecte, uneori chiar și unul de celălalt”, afirmă regizoarea Luana Hagiu.

Sâmbătă, 26 februarie, tot de la ora 18.00, la Sala Mare, puteți viziona unul dintre cele mai îndrăgite spectacole din repertoriul teatrului brăilean: ”Steaua fără nume” de Mihail Sebastian, în regia lui Cristian Ban.

“Steaua fără nume” este un spectacol care valorifică imaginea sensibilității, a tumultului existențial printr-o iubire intangibilă precum celestul. “Sunt seri când tot cerul mi se pare pustiu, cu stele reci, moarte, într-un univers absurd, în care numai noi în marea noastră singurătate, ne zbatem pe o planetă de provincie, ca într-un târg în care nu curge apă, nu arde lumina și unde nu opresc trenurile rapide… Dar sunt seri când tot cerul foșnește de viață… când pe ultima stea, dacă asculți bine, auzi cum freamătă păduri și oceane, fantastice păduri și fantastice oceane, seri în care tot cerul e plin de semne și de chemări, ca și cum după o planetă pe alta, de pe o stea pe alta, ființe care nu s-au văzut niciodată, se caută, se presimt, se cheamă…” (Profesorul Miroiu)

În distribuția spectacolului îi vom regăsi pe actorii: Narcisa Novac, Nicholas Cațianis, Dan Moldoveanu, Monica Ivașcu, Marcel Turcoianu, Adrian Ștefan, Blanca Doba, Elena Andron, Ciprian Chiricheș. Scenografia este semnată de Cristina Milea, iar de light design s-a ocupat Bogdan Gheorghiu.

Duminică, 27 februarie, weekendul la teatru se încheie cu comedia “Vițelul de aur”, de Ilf și Petrov, dramatizare Eugen Gyemant, regia Radu Iacoban. Spectacolul se joacă de la ora 18.00, la Sala Mare, și prezintă povestea lui Ostap Bender, un erou a cărui unică și tragică vină este aceea că s-a născut în

țara greșită.

“Rusia din “Vițelul de aur” se descotorosea de țarism, spiritualitate, idealuri deșarte și îmbrăca hainele ponosite și practice ale comunismului. Pentru inadaptatul Ostap Bender, eroul naiv al poveștii noastre, aceasta schimbare este absolut inacceptabilă. El visează «femei, expresuri albastre, o mare azurie, un vapor alb, un smoching aproape nepurtat, un lacheu japonez, un biliard propriu, dinți de platină, ciorapi necârpiți, mâncăruri gatite numai cu unt și mai ales gloria și puterea pe care o dau banii». Avem de-a face cu o aventură inițiată de un individ ale cărui idealuri se sparg de orizontul arid și inexpugnabil al unei societăți care devine pe nesimțite din ce în ce mai docilă și îndobitocită. Adica, mai simplu, o comedie cu dimensiuni tragice”, afirmă regizorul Radu Iacoban.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii Nicholas Cațianis, Narcisa Novac, Ciprian Brașoveanu, Liviu Pintileasa, Vlad Volf, Adrian Ștefan și Ciprian Chiricheș. Scenografie - Tudor Prodan, light design - Bogdan Gheorghiu, sound design - Aida Sosic, iar asistența de regie și mișcarea scenică a fost asigurată de Blanca Doba.

Bilete la cele trei spectacole pot fi achiziționate de la agenția teatrală sau de pe site-ul www.blt.ro.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro