Mergi la conţinutul principal

Ce se mai distruge în Parcul Monument

• garduri forjate, garduri de beton, bănci şi alte dotări sunt vandalizate periodic de hoţi sau de indivizi cărora le place pur şi simplu să distrugă orice le iese în cale • acestora li se adaugă şi indolenţa autorităţilor, care lasă de ani de zile în paragină obiective precum stadionul de atletism, terenurile de tenis sau zone cu copaci transformate într-o adevărată junglă

 

Iată că în afara băncilor, coşurilor de gunoi, staţiilor, burlanelor, puieţilor şi florilor - şi tot ce mai cade sub furia unor indivizi fără pic de bun simţ  - au căzut pradă acestora şi dotările publice din Parcul Monument. Este vorba în primul rând de gardul din fier forjat care împrejmuieşte zona reabilitată, transformată deja într-o adevărată junglă, de la fostul cazinou şi până la stadion. Mare parte din acest gard a dispărut deja, iar o altă problemă este reprezentată de copacii uscaţi, cu boli şi dăunători, care sunt un permanent pericol pentru arborii din perimetrul modernizat al Parcului Monument.

La fel, gardul din beton şi tribunele fostului stadion de atletism au dispărut de ani de zile, iar terenul este plin de bălării şi arbuşti crescuţi aiurea; vestiarele şi grupurile sanitare au ajuns într-o mizerie cruntă, la care se adaugă şi “opera” graffitiştilor.

La rondou, în mijlocul parcului, piatra cubică stă scoasă de nu se ştie când, iar traseul spre Sala Polivalentă este şi el cu surprize neplăcute: stâlpi de iluminat strâmbi sau (cei din beton, din anii '60) inutilizabili, în timp ce unele terenuri de tenis, intrate în paragină, aşteaptă de o veşnicie o mână de gospodar care să le mai scoată la lumină.

Grupul statuar “Atleţii” din faţa stadionului municipal merită şi el atenţie, iar  gărduţul foarte frumos, din beton este făcut zob sistematic şi aruncat pe spaţiul verde, gest de neînţeles şi condamnabil. Poate că, până la urmă, cei vinovaţi vor prinşi şi amendaţi, pentru că, până una –alta, golănia continuă…

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro