Ce salarii se câştigă la Hollywood | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Ce salarii se câştigă la Hollywood

Onorariile unor actori de seamă, precum Robert Downey Jr., Sandra Bullock, Katherine Heigl, şi cele ale unor agenţi de top de la Hollywood, precum Ari Emanuel şi Patrick Whitesell, au fost dezvăluite recent de publicaţia The Hollywood Reporter.
În ciuda faptului că sume considerabile sunt încasate în continuare de superstaruri precum Robert Downey Jr. (75 de milioane de dolari în ultimul an, cu ajutorul clauzei potrivit căreia actorul a primit 7 cenţi la fiecare dolar pentru încasările filmului "Iron Man 3", dar şi al celor 12 milioane de dolari primite din reclamele pentru compania HTC) şi Sandra Bullock (clauză de 15 procente din încasările filmului "Gravity" şi onorariu de 10 milioane de dolari pentru rolul din comedia "The Heat"), cei mai mulţi dintre artiştii hollywoodieni resimt acut o scădere a onorariilor obţinute, mai ales cei din afara categoriei de top, raportează businessinsider.com.
"Dacă eşti un star, eşti foarte bine plătit", spune un agent de top, "însă onorariile pentru actorii de nivel mediu au fost reduse". Leonardo DiCaprio a încasat 25 de milioane de dolari (inclusiv bonusuri) pentru rolul din "Lupul de pe Wall Street", în timp ce colegul său de distribuţie Jonah Hill a primit doar 60.000 de dolari. Pentru prestaţia sa, Jonah Hill a fost nominalizat la Oscarul pentru rol secundar.

‚Mărunţiş„ pentru unii actori

Decizia marilor studiouri de a reduce drastic onorariile actorilor a făcut ca o serie de vedete "de nivel mediu" să fie plătite cu "mărunţiş", într-o manieră care nu putea fi imaginată în glorioşii ani 1990 (studiourile Marvel i-au oferit lui Mickey Rourke un onorariu de 250.000 de dolari pentru a juca alături de Robert Downey Jr. în "Iron Man 2"). Starurile de nivel mediu câştigă însă mult mai bine decât actorii de rând. Potrivit statisticilor oficiale oferite de Sindicatul actorilor american (SAG), venitul mediu al membrilor acestei organizaţii este de 52.000 de dolari pe an, în
condiţiile în care majoritatea actorilor fără pretenţii câştigă mai puţin de 1.000 de dolari pe lună.
La fel ca toată lumea de la Hollywood, agenţiile de talente şi-au strâns cureaua. Agenţii debutanţi primesc de obicei 50.000 - 65.000 de dolari pe an, iar agenţii cu experienţă câştigă aproximativ 200.000 de dolari pe an. Partenerii din agenţiile de impresariat câştigă 400.000 - 700.000 de dolari, iar membrii din consiliile de administraţie - precum Bryan Lourd de la CAA şi Patrick Whitesell şi Ari Emanuel de la WME - pot să câştige circa 10 milioane de dolari pe an. Tracey Jacobs de la UTA câştigă până la 9 milioane de dolari pe an - ea îl reprezintă pe Johnny Depp.
Asistenţii agenţilor sunt plătiţi cu 10-13 dolari pe oră. În cele mai multe dintre agenţii, asistenţii îşi încep cariera sortând scrisori şi speră să devină într-o bună zi agenţi de top. La CAA, Richard Lovett are cinci asistenţi, iar Kevin Huvane are patru.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro