Mergi la conţinutul principal

Ce s-a ales de reacția dură a prefectului Boboc. Pătârlăgeanu este în continuare asistent coordonator la «Spitalul Suport COVID-19»

* prefectul Cătălin Boboc nu este deloc încântat de răspunsul primit din partea conducerii Spitalului Județean de Urgență, după scandalul în care a fost implicat asistentul coordonator al Corpului B, Valentin Pătârlăgeanu (consilier municipal PSD) * Boboc susține că a transmis o nouă adresă prin care solicită măsuri ferme și încă așteaptă să vadă ce decizie se va lua * reamintim că prefectul a cerut ca Pătârlăgeanu să fie înlocuit din funcție după ce au apărut imagini pe rețelele de socializare cu asistentul coordonator, în timp ce le făcea instruirea celor din subordine, într-un spațiu închis și fără a se respecta normele de distanțare socială

 

 

Scandalul de la Corpul B al Spitalului Județean Brăila continuă. Prefectul Cătălin Boboc s-a declarat total nemulțumit de răspunsul primit din partea conducerii SJU Brăila, la adresa sa privind înlocuirea din funcție a lui Valentin Pătârlăgeanu (consilier municipal PSD), după ce acesta a fost filmat și acuzat pe rețelele de socializare că a făcut un instructaj subalternilor, fără a respecta normele de distanțare socială impuse de autorități. În acest caz, așa cum am precizat în edițiile anterioare, prefectul s-a autosesizat și a cerut înlocuirea cât mai rapidă a lui Pătârlăgeanu din funcție, pe motiv că este incorect ca autoritățile să le solicite oamenilor să respecte reguli stricte, iar cei aflați în prima linie, care trebuie să fie un exemplu, să nu le aplice.

”Am primit un răspuns în acest caz, dar nu mi-au spus nimic. Practic, nu mi-au spus că iau vreo măsură concretă, doar că monitorizează și analizează. Am mai trimis o adresă de atunci și aștept un răspuns mai serios de data aceasta. Deci și cu măsuri și cu tot. În același timp se va face acolo și o cercetare să vedem care e situația. Vom vedea la final ce concluzii se vor trage”, a declarat Boboc, vineri.

Întrebat dacă Valentin Pătârlăgeanu este în continuare asistent coordonator al Corpului B, destinat combaterii virusului COVID-19, prefectul a precizat că a ajuns la această concluzie, ca urmare a unor documente primite din partea celor din spital.

”Eu așa înțeleg. Am primit de la cineva de la Spital, nu știu de la cine, un document - nu știu cum să îl numesc altfel -, în care mi s-au relatat anumite lucruri pe care le știam și noi. Dar aștept ancheta disciplinară - ca să îi zic așa -, potrivită și măsurile potrivite. Repet, încă le aștept! Eu am revenit cu o adresă la dumnealor și aștept!”, a mai afirmat prefectul.

Acesta a făcut precizarea că în primul răspuns primit din partea conducerii Spitalului de Urgență Brăila i s-a luat apărarea lui Pătârlăgeanu, precizându-se că acesta a convocat personalul la instruire, însă o parte a venit neinvitat.

”Păi și cine nu l-a lăsat să oprească instruirea? Sau să le spună: «haideți în curte, unde avem 4.000 mp»?! L-a forțat cineva? Dacă domnul asistent a fost «sechestrat» acolo și nu a putut să scoată personalul să le asigure distanțarea socială, să depună plângere! Nu?”, a conchis Boboc, vizibil iritat de modul în care a fost tratată solicitarea sa.

Reamintim că, recent, medicul chirurg Octavian Georgescu a lansat o serie de acuzații dure pe rețelele de socializare, la adresa conducerii CJ Brăila și a asistentului coordonator al Corpului B al Spitalului Județean, Valentin Pătârlăgeanu. Georgescu a publicat pe pagina sa de Facebook o serie de imagini și o filmare video în care Pătârlăgeanu face instructaj privind măsuri anti-COVID pe holurile spitalului, înconjurat de o mare de oameni, cadre medicale. Medicul a  subliniat că situația este una gravă și departe de procedurile impuse de autorități privind distanțarea socială. De cealaltă parte, contactat la vremea respectivă de redactorii ”Obiectiv - Vocea Brăilei”, Pătârlăgeanu a afirmat că spitalul nu avea atunci pacienți confirmați cu COVID-19 și a adăugat că a respectat procedura, convocând strict doar asistenții-șefi pentru instructaj, ceilalți angajați ajungând să fie prezenți din proprie inițiativă. Mai mult, acesta a subliniat atunci că îl va acționa în instanță pe Georgescu, lider sindical, pentru că a postat acele imagini. La rândul său, președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac a punctat că este mai bine ca personalul să fie instruit decât să nu se întâmple acest lucru și i-a recomandat lui Georgescu ”să își vadă de pensie”. Chiar și așa, după acest scandal, prefectul Brăilei, Cătălin Boboc s-a autosesizat și a anunțat că a transmis o adresă către conducerea SJU Brăila prin care a solicitat declanșarea unei anchete și a dat de înțeles că așteaptă ca Pătârlăgeanu să fie înlocuit din funcție, deoarece nu a respectat procedurile, în opinia sa.

 

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro