Skip to main content

CE nu cere eforturi suplimentare din partea Romaniei pentru combaterea coruptiei

Comisia Europeana a renuntat, in cadrul raportului anual pe tema extinderii publicat marti, sa mai ceara eforturi suplimentare din partea Romaniei si Bulgariei pentru combaterea coruptiei, relateaza AFP.
"Cele doua tari au inregistrat anumite progrese in reforma sistemului judiciar si combaterea coruptiei, iar Bulgaria si in combaterea criminalitatii organizate", se arata in documentul CE.
"Chiar daca au fost luate destule masuri, este nevoie de mai multe rezultate concrete, in special in combaterea coruptiei si criminalitatii organizate", continua raportul.
Raportul final publicat marti nu mai contine critici, ci, potrivit unei surse europene, doar referiri la evaluarea din iunie.
Dupa aderarea la UE, Romania si Bulgaria continua sa fie monitorizate la capitolele justitie, gestionarea fondurilor europene si securitatea alimentara. In plus, Bulgaria este supravegheata si la capitolul securitate aeriana.
Comisia Europeana evalueaza semestrial situatia din Romania si Bulgaria, in termen de trei ani de la aderare putind fi activate clauzele de salvgardare.
Raportul din iunie solicita eforturi suplimentare in combaterea coruptiei, fara insa a decide activarea clauzelor.
Urmatorul raport de evaluare este asteptat in ianuarie 2008.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu