Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

CE nu cere eforturi suplimentare din partea Romaniei pentru combaterea coruptiei

Comisia Europeana a renuntat, in cadrul raportului anual pe tema extinderii publicat marti, sa mai ceara eforturi suplimentare din partea Romaniei si Bulgariei pentru combaterea coruptiei, relateaza AFP.
"Cele doua tari au inregistrat anumite progrese in reforma sistemului judiciar si combaterea coruptiei, iar Bulgaria si in combaterea criminalitatii organizate", se arata in documentul CE.
"Chiar daca au fost luate destule masuri, este nevoie de mai multe rezultate concrete, in special in combaterea coruptiei si criminalitatii organizate", continua raportul.
Raportul final publicat marti nu mai contine critici, ci, potrivit unei surse europene, doar referiri la evaluarea din iunie.
Dupa aderarea la UE, Romania si Bulgaria continua sa fie monitorizate la capitolele justitie, gestionarea fondurilor europene si securitatea alimentara. In plus, Bulgaria este supravegheata si la capitolul securitate aeriana.
Comisia Europeana evalueaza semestrial situatia din Romania si Bulgaria, in termen de trei ani de la aderare putind fi activate clauzele de salvgardare.
Raportul din iunie solicita eforturi suplimentare in combaterea coruptiei, fara insa a decide activarea clauzelor.
Urmatorul raport de evaluare este asteptat in ianuarie 2008.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii