• din 127 de candidaţi prezenţi, 116 au promovat şi 11 au picat la proba scrisă • cel mai mare punctaj a fost de 48,125, obţinut de Gabriela Panait, care candidează pentru postul de director de la “Panait Istrati” • cel mai mic punctaj - 24,375 - l-au obţinut doi profesori: Victor Şerban, care a dat concurs pentru funcţia de director adjunct de la “I. L. Caragiale” şi Steluţa Mihalea, pentru postul de director de la două unităţi: CJRAE Brăila şi Grădiniţa nr. 36 • după afişarea notelor, 22 de unităţi de unităţi de învăţământ rămân fără niciun candidat în concurs
S-au afişat rezultatele obţinute de profesori la proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea funcţiilor de directori şi directori adjuncţi din unităţile de învăţământ preuniversitar. Conform listei publicate pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila, la examen au fost prezente 127 de cadre didactice, din totalul de 129 candidaţi admişi să participe la concurs, cei doi absenţi fiind candidaţii de la Şcoala Gimnazială “Alexandru Vechiu” Zăvoaia. Rata de promovabilitate în judeţul nostru este de 91,34%.
La proba scrisă, punctajul maxim este de 50 puncte, iar punctajul minim necesar pentru a putea fi declarat promovat este de 35 puncte. În judeţul nostru, nimeni nu a obţinut scorul maxim, cel mai mare punctaj fiind 48,125, realizat de Gabriela Panait, candidat la postul de director de la Colegiul Tehnic “Panait Istrati”. Următorul punctaj, 47,500 puncte, l-au obţinut trei profesori: Magdalena Ene – candidat pentru director adjunct la “Edmond Nicolau”, Alin Ginel Oprea - director la LPS şi Mirela Brezuică - director Şcoala Gimnazială Movila Miresii. Pe locul trei în clasamentul notelor se află patru dascăli: Silvia Petrescu – candidat pentru director adjunct “N. Bălcescu”, Steluţa Perianu - director Şcoala Vădeni, Mihaela Năstăsescu - director “N. Titulescu” Însurăţei şi Elena Livica Băcanu - director Şcoala “Ion Creangă”. Cel mai mic punctaj, 24,375, l-au înregistrat doi profesori: Victor Şerban – candidat pentru director adjunct “I. L. Caragiale” şi Steluţa Mihalea – candidat pentru Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Brăila şi Grădiniţa nr. 36.
Proba scrisă s-a desfăşurat la Colegiul “Ana Aslan” şi examenul a fost sub formă de test-grilă. Ca o imagine de ansamblu, toţi candidaţii de la liceele (teoretice şi tehnologice) din municipiu au promovat, iar în ceea ce priveşte şcolile gimnaziale doar candidaţii de la două şcoli au picat. Promovabilitatea este bună şi în mediul rural, unde doar candidaţii de la şcolile din Unirea şi Cazasu au luat sub 35 de puncte, la care se adaugă candidatul de la Liceul “Matei Basarab” Măxineni. Cei mai mulţi respinşi sunt din rândul educatorilor.
Bătălia pentru liceele şi şcolile de top
În continuare facem o trecere în revistă a notelor obţinute de profesorii care concurează pentru cele mai bune licee şi şcoli. Astfel, la “Murgoci”, candidatul pentru postul de director, Mihaela-Florina Giurcă, a obţinut 44,375 puncte, iar Florentin Cimpoae, candidat la funcţia de adjunct, a luat 39,375 puncte. La “Bălcescu” au fost doi candidaţi pentru funcţia de director: Carmen Botea - 45 puncte şi Iulian Danielescu 44,375. Silvia Petrescu a dat concurs pentru postul de adjunct şi a înregistrat un punctaj de 46,875. La “Iorga”, actualul director Elena Tudor a obţinut 40,625 puncte, iar actualul adjunct, Elena Ion, a obţinut un total de 41,875 puncte. La “Ana Aslan”, ambii directori în funcţie au promovat, Gina Miron cu 36,250 puncte, iar adjunctul Alina Colescu cu 41,250 puncte. Candidaţii de la “Perpessicius” au obţinut un scor de peste 40 de puncte, directorul Constantin Gherghinoiu 42,500 puncte, iar adjunctul Bogdan-Mircea Grigore 40,625.
La “C. Angelescu” Ianca au dat concurs pentru director Emil Ştefănuţ Dragomir - 43,125 puncte, şi Mirela Epureanu 37,500 puncte, cu precizarea că cea din urmă a concurat şi pentru funcţia de adjunct. De asemenea, la “G. Vâslan” Făurei, actualul director Gabriela Petrovici a luat 43,125 puncte, iar adjunctul Elena Cocîrlea 36,250 puncte.
Prezentăm şi notele obţinute de candidaţii înscrişi pentru cele mai bune şcoli gimnaziale. Aşadar, la “Ion Creangă” directorul Elena Livica Băcanu a obţinut 46,875 de puncte, iar adjunctul Doiniţa Rădoi 38,750 puncte. La “Mihu Dragomir”, directorul Ioana Mihaela Zlavog a luat 44,375 puncte, iar adjunctul Diana Bazon 45,625 puncte. La “Ion Băncilă”, directorul Anamaria Dumitriu a obţinut 45,625 puncte, iar adjunctul Marioara Popa 41,875. La “D. Cantemir” sunt doi candidaţi la funcţia de director, dintre care Valentina Duca a picat şi Mihai Liviu Negoiţă a luat 37,500 puncte. La “Mihai Eminescu” directorul Victorina Ciomîrtan a obţinut 44,375 puncte, iar la “A. I Cuza” actualii directori Magdalena Cotlerenco Medeleanu şi adjunctul Violeta Dorobat au luat 44,375 puncte, respectiv 38,750 puncte.
Cine părăseşte concursul
Deoarece nu au obţinut minimul de 35 puncte la testul-grilă, 11 cadre didactice nu mai pot participa la celelalte probe şi sunt eliminate din concurs.
L.ista dascălilor respinşi este următoarea: Victor Şerban - “I. L. Caragiale”, Steluţa Mihalea – candidat CJRAE Brăila şi Grădiniţa nr. 36, Aneta Tutoveanu - Grădiniţa nr. 30, Valentina Duca - Şcoala Gimnazială “Dimitrie Cantemir” şi Şcoala Gimnazială Cazasu, Ani Baciu şi Aurelia Popescu - Şcoala Unirea, Viorica Işan şi Mirela Mocanu - Grădiniţa nr. 48, Mirela Geanina Calu - Liceul “Matei Basarab” Măxineni, Aurica Ionescu - Grădiniţa nr. 39, Mihaela Chiriţă - “C. Angelescu” Ianca.
Ce unităţi de învăţământ rămân fără niciun candidat
Înainte de proba scrisă erau 15 şcoli fără niciun candidat înscris şi anume: liceele “P. Cerna” şi “C. Brâncoveanu”, Şcoala “Fănuş Neagu”, grădiniţele Ianca şi Însurăţei şi şcolile din comunele Berteştii de Jos, Bordei Verde, Bărăganul, Dudeşti, Frecăţei, Gropeni, Lanurile, Plopu, Stăncuţa şi Victoria.
Acum, după ce 11 candidaţi nu au reuşit să treacă de proba scrisă, rămân fără candidaţi la funcţia de director sau adjunct următoarele unităţi de învăţământ: grădiniţele nr. 30, 39, 48, şcolile din comunele Unirea şi Cazasu şi Liceul “Matei Basarab” Măxineni. De asemenea şi Şcoala din Zăvoaia rămâne fără niciun candidat la funcţia de director pentru că cei doi profesori admişi să dea examenul au fost absenţi. Aşadar, rezultă că la 22 de unităţi de învăţământ posturile vor rămâne vacante, iar Inspectoratul va asigura conducerea lor prin numirea unui interimar detaşat în interesul învăţământului.
Cine a “scăpat” de concurenţă
Dacă până la proba scrisă era concurenţă la 16 unităţi de învăţământ la care existau doi, trei sau chiar patru candidaţi pe loc, după afişarea rezultatelor cinci unităţi de învăţământ rămân cu un singur candidat pe post.
Astfel, la Şcoala “I. L. Caragiale” merge mai departe în concurs pentru postul de adjunct doar Anişoara Lepădatu. La “Dimitrie Cantemir”, Mihai Liviu Negoiţă rămâne să participe la următoarele probe pentru funcţia de director. La “C. Angelescu” Ianca, Mirela Epureanu rămâne fără contracandidat la funcţia de director adjunct. De asemenea, rămâne un singur candidat pe post şi la grădiniţele nr. 36 şi 49.
La CJRAE Brăila, unde era concurenţa cea mai mare, au rămas trei candidaţi pentru fotoliul de director: Marian Cloşcă, Diana Mândreanu şi Rodica Popa.
Lista completă a punctajelor obţinute de profesori la concursul de directori şi directori adjuncţi o găsiţi AICI.
Luni, 12 octombrie, cotidianul nostru a publicat materialul “Profesorii, în ring”. Precizăm că profesoara Mihaela Năstăsescu, actualul director de la Liceul “Nicolae Titulescu” Însurăţei, a fost admisă să participe la concurs şi a dat proba scrisă pentru ocuparea funcţiei de director din cadrul unităţii de învăţământ. Ne cerem scuze!