Mergi la conţinutul principal

Ce note au luat șefii instituțiilor de cultură din Brăila pentru prestația din 2019

* membrii CLM Brăila au aprobat, recent, evaluarea activității managerilor instituțiilor de cultură pentru perioada ianuarie - decembrie 2019 * în topul notelor se află Lucian Sabados, managerul Teatrului ”Maria Filotti” Brăila, însă nici directorul Teatrului de Păpuși sau cel al Casei de Cultură nu stau prea departe în ochii consilierilor

 

 

 

Consilierii municipali au aprobat de curând evaluarea prestației managerilor instituțiilor de cultură pentru anul 2019. Membrii CLM Brăila au avut trei proiecte de hotărâri în acest sens la mapa ședinței ordinare din 31 martie, ce s-a desfășurat online, prin videoconferință, din pricina pandemiei de coronavirus. Precizăm că votul s-a dat pe bandă rulantă, fără dezbateri, în baza recomandărilor Comisiei de Evaluare. Dar să le luăm pe rând.

Cea mai mare notă a fost obținută de managerul Teatrului ”Maria Filotti” Brăila, Lucian Sabados, pentru activitatea sa din perioada ianuarie - decembrie 2019. Potrivit documentației proiectului de hotărâre, acesta a luat nota 9,76 în Etapa I (analiza raportului de activitate) a evaluării, respectiv 10 în Etapa a II-a (susținerea acestui raport de către manager în cadrul unui interviu). Cu alte cuvinte, nota finală a lui Sabados pentru activitatea prestată în 2019 a fost: 9,88.

Trebuie precizat că din Comisia de Evaluare au făcut parte consilierul municipal PSD Sorin Boșneag, Camelia Martinov și Nicoleta Brânzia, iar din secretariatul comisiei: Vasilica Gurgu, Adrian Lujanschi, Marin Jercan și Andra Marinescu.

Pe următoarea poziție în topul notelor managerilor s-a situat Daniela Mihovici, directorul Teatrului de Păpuși ”Cărăbuș” Brăila. Aceasta a luat nota 9,85. Concret, a obținut 9,70 pentru raportul de activitate și 10 la interviul în care și-a prezentat raportul în fața comisei. De adăugat că, în mare parte, Comisia de Evaluare a avut aceeași componență, mai puțin ultimul membru precizat în cazul secretariatului pentru Teatrul ”Maria Filotti”. Pe scurt, Andra Marinescu a fost înlocuită de Leonard Bașturescu.

 

Recomandări pentru continuarea colaborării cu managerii actuali

 

Nici managerul Casei de Cultură a Municipiului Brăila, Emanoil Ciucașu nu a stat rău la capitolul notei obținute pentru anul 2019, chiar dacă a avut punctajul cel mai mic dintre cei trei. Acesta a obținut nota finală 9,71 pentru anul 2019. Mai exact,  a luat 9,42 în urma analizei raportului de activitate și 10 la interviul în care și-a prezentat raportul.

Și în cazul lui Ciucașu, Comisia de Evaluare a fost formată din aceiași trei membri amintiți, singura schimbare fiind bifată în cazul secretariatului comisiei, unde ca și la Teatrul ”Maria Filotti” și la Teatrul de Păpuși, ultimul membru menționat a fost înlocuit. Pentru Casa de Cultură discutăm despre adăugarea Florentinei Aramă.

Cert este că în toate cele trei situații legate de managerii insituțiilor de cultură, comisia de evaluare a recomandat municipalității continuarea colaborării cu aceștia.

Votul din CLM a fost unul foarte rapid, proiectele aprobate în unanimitate, cu excepția celui privind Teatrul ”Maria Filotti”, unde deși nu au fost discuții, consilierul PSD Petru Gojan a anunțat că nu participă la vot. În cele din urmă, proiectul a fost aprobat cu 25 de voturi ”pentru” și nu cu 26 ca la celelalte (numărul total al membrilor Consiliului prezenți la ședința ordinară).

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro