Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ce mai scriem, ce mai publicam?

Pe-asta cu scrisul... deocamdata o mai las deoparte. Cel putin in ceea ce ma priveste.
Ca si acum zece ani, la intrebarea "ce mai scrii?" singurul raspuns pe care-l pot da este "nu mai scriu, acum public". Asa ca... ma pregatesc s-o mai astept o data pe Sara. Editia a doua intra zilele astea la tipar. S-a schimbat coperta, au aparut prazuri noi (fac o paranteza: pe cartile anglo-americane se poarta acele "praise", un fel de elogii daca vreti, fraze spuse de altii despre cartea sau autorul in cauza; eu am adoptat cuvintul sub forma "prazuri"). Azi am vazut si afisul (am facut un set de poze special pentru el - si pentru coperta a 4-a). A inceput si campania de presa. Mai ramine sa vad si cartea in librarii. Pina atunci, cred ca se mai gaseste editia I, din noiembrie, de la Millennium Press. Se cheama tot Asteptind-o pe Sara.
Cit despre Vremea zapuselii, romanul planificat pentru noiembrie... mai vedem.
La "ce mai publicam?" imi este mai simplu sa raspund.
Cicatricea de China Mieville. Este deja in tipografie si sper s-o avem la Tirgul Gaudeamus de la Craiova. Este al doilea roman din seria Noul Crobuzon si va fi urmat in citeva luni de Consiliul de Fier. Toata seria este tradusa de Mihai Samoila.
Mai sint pe teava inca doua carti, cu aparitie in martie.
Viriconium de M. John Harrison, in traducerea lui Mircea Pricajan. Este primul volum omnibus al colectiei fiction.ro si cuprinde trei romane (Orasul pastel, Furtuna de aripi si in Viriconium) plus volumul de povestiri Noptile din Viriconium.
A patra carte care va lua drumul tipografiei in urmatoarele zile este romanul Retetarium de Costi Gurgu. Volumul are o istorie ciudata (si zbucimata), incepind din 1994, anul in care a fost premiat de Editura Nemira. S-a mai plimbat pe la citeva edituri si... iata-l aparind la Tritonic.
Pentru luna aprilie pregatim o alta premiera, un autor pus pe colectionat premii si spart topurile de vinzari: Neil Gaiman. Prima carte pe care o vom publica este Zei americani, in traducerea lui Liviu Radu.
Intentionam sa lansam cartea lui Neil Gaiman pe 25 martie, in cadrul unei sesiuni de autografe la care vor participa autorii romani publicati de Tritonic (Roxana Brinceanu si Marian Coman). Vot fi prezenti si traducatorii cartilor semnate de Mieville, Harrison si Gaiman.
Altcineva? Ce mai scrieti? Ce mai publicati?
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii