Ce fac pariorii în lipsa meciurilor? Biletul zilei continuă, dar într-o altă formă | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Ce fac pariorii în lipsa meciurilor? Biletul zilei continuă, dar într-o altă formă

Biletul zilei este unul dintre reperele principale ale pariurilor sportive din România. Această rubrică nu poate lipsi de pe nici un site de pariuri, iar mai nou poate fi găsită şi pe numeroase site-uri de sport. Popularitatea acestui fenomen este profund înrădăcinată în mentalul colectiv al pariorilor de la noi din ţară, iar explicaţia specialiştilor este una cât se poate de simplă: un număr mare de cetăţeni au o condiţie socială modestă şi prin actul de a paria, îşi menţin speranţa că într-o bună zi vor da lovitura şi se vor îmbogăţi, chiar şi dacă asta se bazează de cele mai multe ori pe noroc chior.

De aceea, biletul zilei este, de cele mai multe ori, format din 10-15 pronosticuri. În consecinţă, termenii biletul zilei şi pariu sigur nu se potrivesc nicicum, întrucât şansele de câştig scad odată cu adăugarea fiecărei selecţii pe biletul de joc, dar pariorilor români nu prea pare să le pese prea mult acest lucru.

Nu de puţine ori se ajunge la cote totale de ordinul sutelor sau chiar miilor. Concret, majoritatea împătimiţilor investesc câţiva lei şi speră să câştige bani de o maşină sau chiar de un apartament. Pentru cei mai mulţi dintre ei însă, această activitate se limitează la a fi un hobby, iar numărul de jucători problematici este extrem de redus, comparativ cu celelalte state membre ale Uniunii Europene. Una peste alta, putem spune că microbiştii au transformat biletul zilei într-o continuare naturală a clasicului Pronosport – care a fost recent reînfiinţat de către Loteria Română.

Viaţa pariorului român a fost însă puternic afectată de pandemia cu coronavirus, care a determinat autorităţile să închidă toate cele aproximativ 14.000 de agenţii de pariuri sportive din ţară de la mijlocul lunii martie.

Practic, pariorii au fost forţaţi să migreze online în această perioadă, iar mulţi dintre ei probabil că vor rămâne fideli acestui tip de joc, care prezintă o serie de avantaje deosebite, precum sunt bonusurile şi promoţiile, oferta diversificată cu sute de opţiuni de pariere, cote foarte bune, pariuri live, transmisiuni live video, posibilitatea de a închide pariurile înainte de termen şi aşa mai departe.

Cea mai mare provocare nu a fost însă aceasta, ci lipsa meciurilor. Să nu uităm că numai anumite competiţii obscure de tenis de masă, hochei şi meciurile de fotbal din Belarus s-au desfăşurat pe parcursul celor două luni de carantină.

Ei bine, pariorii nu s-au dat bătuţi nici în lipsa partidelor, ci au improvizat, aplicând aproximativ aceleaşi strategii de pariuri la pariuri virtuale. Este vorba despre sporturi precum fotbal, tenis, baschet, ciclism, curse de cai, curse de ogari, motociclism, automobilism şi aşa mai departe, ale căror simulări sunt reproduse de o aplicaţie a operatorului. O partidă începe odată la două sau trei minute, în funcţie de operator, iar pariorii au avut ocazia să se familiarizeze cu aceste tipuri de pariuri în unităţile stradale, care difuzau aceste sporturi virtuale pe ecranele din agenţii.

Pariorii nu numai că au putut să-şi continue strategiile, ci au putut experimenta diverse sisteme noi, deoarece aceste partide virtuale se desfăşoară rapid, odată la 3 minute. Aşadar, se pot aplica atât clasicele strategii Martingale, Fibonacci sau Easy Money, cât şi diverse alte metode personalizate.

În funcţie de operatorul ales, există diverse platforme de sporturi virtuale, iar numai fotbalul poate oferi campionate interne şi continentale inter-cluburi, precum şi competiţii internaţionale. Nici Liga 1 din România nu lipseşte din oferta de vSports a anumitor operatori, chiar dacă numele echipelor nu coincid cu cele din realitate, din cauza licenţelor.

În cadrul campionatelor de fotbal virtuale pot fi accesate şi diverse statistici, iar cotele generate sunt extrem de similare celor pe care le găsim la meciurile reale. Interesant este că sporturile virtuale nu sunt mai imprevizibile decât cele reale, în sensul că surprizele există, iar favoriţii cerţi pot fi învinşi. Un alt mare plus al pariurilor virtuale este că practicantul are posibilitatea de a paria la orice oră din zi sau din noapte, aşa că acest hobby nu le perturbă pasionaţilor programul cotidian.

Odată ce lumea va reveni la normal, este posibil ca popularitatea sporturilor virtuale pentru realizarea biletului zilei să scadă, dar specialiştii spun că interesul pasionaţilor pentru această formă modernă de jocuri de noroc nu va dispărea.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro