Ce este sindromul vibraţiilor fantomă | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Ce este sindromul vibraţiilor fantomă

Nouă din zece persoane suferă de „sindromul vibraţiilor fantomă", fenomen datorat utilizării intense a telefonului mobil, consideră dr. Robert Rosenberger, filosof şi profesor asistent la Georgia Institute of Technology din Atlanta (SUA), scrie The Independent în ediţia online.
Utilizatorii telefoanelor mobile au senzaţia eronată că telefonul lor sună, însă este vorba despre deprinderile memorate de organismul uman în urma utilizării intense a telefonului mobil. Cercetarea lui Robert Rosenberger sugerează că, atunci când o persoană îşi lasă telefonul mobil în buzunar, dispozitivul devine „parte integrantă" a corpului utilizatorului, situaţia fiind similară cu ochelarii de vedere despre care cei care-i poartă susţin că uită de ei. „Oamenii continuă apoi să perceapă alte senzaţii, ca de exemplu mişcarea hainelor, spasme musculare, drept vibraţii ale telefonului mobil, însă este vorba doar de o halucinaţie", a declarat dr. Robert Rosenberger. Într-un interviu acordat BBC, Rosenberger a declarat că un studiu recent la care au participat studenţi înscrişi într-un program de licenţă a evidenţiat că 90% dintre cei chestionaţi au declarat că s-au confruntat cu fenomenul vibraţiilor iluzorii. Potrivit lui Robert Rosenberger, cei chestionaţi au spus că sunt neliniştiţi „din cauza diferitelor tehnologii folosite, fie că este vorba despre mesajele text sau cele de tip e-mail, pentru că îi ţin într-o stare de nervozitate", relatează agerpres.ro.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro