Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ce-a descoperit ministrul Muncii. Decalaj mare între pensionari și angajații activi din Brăila

* asta a descoperit, ieri, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, în contextul unei vizite de lucru la Brăila * aceasta a vizitat societățile ”Yazaki” și ”Vard”, după care a avut o întâlnire cu instituțiile deconcentrate la Prefectură * Turcan a vorbit despre numărul mare de pensionari din Brăila raportat la cel al angajaților, declarându-se îngrijorată de perspectiva lipsei de investiții viitoare * asta deși chiar recent municipalitatea a bătut palma pentru o investiție uriașă în Parcul Industrial Brăila

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a venit la Brăila, ieri, într-o vizită oficială, declarându-se îngrijorată de numărul mic de angajați activi de pe piața muncii locală, raportat la numărul mare de pensionari. Aceasta a criticat interesul redus al autorităților locale de a atrage noi investitori și de a crea locuri de muncă. Turcan a vizitat SC YAZAKI ROMÂNIA SRL precum și  SC VARD SA, după care a avut o întâlnire cu instituțiile deconcentrate la Prefectura Brăila. Ulterior, a susținut o conferință de presă în care a prezentat concluziile vizitei efectuate în județul nostru. Aceasta a fost însoțită de prefectul interimar Nicolae Nițescu, de subprefectul Adin Boboc, de secretarul de stat Cătălin Boboc, deputatul Alexandru Popa, Nicolae Bratu, inspectorul general de stat în Inspecția Muncii și de Maria Mareș, președintele Agenției Naționale de Ocupare a Forței de Muncă.

”Astăzi (n.r. - ieri) am avut două întâlniri foarte importante cu angajatori mari din Județul Brăila. Cu compania Yazaki și cu Șantierul Naval. Sunt angajatori care, per ansamblu, asigură aproximativ 5.000 locuri de muncă în județ. Evident, cu alte locuri de muncă create pe lanțul valoric. Din discuțiile pe care le-am avut cu acești angajatori, ni s-a confirmat încă o dată că prioritățile pe care le-am stabilit, ca ministru al Muncii și ca Guvern, de creștere a ocupării, sunt foarte importante și pentru județ, și pentru nivel național”, a declarat Turcan.

Ministrul s-a lăudat că măsurile pe care le-a luat actualul Guvern au condus la o creștere a nivelului investițiilor la nivel național, dar chiar și în județul Brăila. Aceasta a vorbit despre creștere economică și despre faptul că la nivel național sunt investiții cu ”20 și ceva de miliarde mai mult decât anul trecut”. În ceea ce privește județul Brăila, Turcan a subliniat că, de la începutul anului, au fost create 800 de locuri de muncă și că au apărut 175 de noi angajatori. Cu toate acestea, ministrul Muncii s-a arătat îngrijorat de numărul mare de pensionari al județului nostru comparativ cu cel al angajaților și a criticat autoritățile locale pentru faptul că nu se implică mai mult în atragerea a și mai multor investitori, care să creeze locuri de muncă

”Dacă mă uit pe cifrele de sustenabilitate economică de la nivelul județului, sunt foarte îngrijorată. Pentru că avem cu 30.000 de pensionari mai mult decât salariați activi. Ceea ce înseamnă că undeva există o problemă de sustenabilitate economică, evident, care se adună la nivel național. Că există un deficit în continuare de investiții și sincope și în forța de muncă pe care o găsesc angajatorii, dar în același timp și în locurile de muncă pe care ei le pot crea. Există perspective de dezvoltare pe care le-am întâlnit în alte județe. Și mi-aș dori ca aceste perspective de dezvoltare să fie urmărite și la nivelul autorităților locale din județ. Nu mă interesează culoarea politică, dar o politică locală de deschidere spre investiții este vitală. Vin din județe, și din Sudul țării, și din Nord, și din Est, unde s-au creat parcuri industriale. Unde s-au pus la dispoziție facilități pentru posibili investitori. Unde există o concentrare pe atragerea de investiții și crearea de locuri de muncă, a mai declarat Raluca Turcan. Se pare că la urechile ministrului n-a ajuns nimic legat parcul industrial din Brăila și investiția de 25 milioane de euro.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii