Mergi la conţinutul principal

Ce au făcut Chiriac, Jantea şi Simionescu la Ulm, în Germania

• preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, a prezentat în cadrul celei mai recente şedinţe ordinare un raport privind o vizită efectuată la Ulm, în Germania, în perioada 26 - 28 aprilie • acesta a subliniat că a participat la întâlnirea Comitetului Executiv Extins al CoDCR, alături de viceprimarul Alexandru Jantea şi fostul primar, Aurel Simionescu

 

Dacă primarul Brăilei, Marian Dragomir, s-a plimbat recent prin Turcia, în cadrul unei vizite de lucru, preşedintele CJ, Francisk Chiriac, a mers la rândul său până în Ulm, Germania. Mai exact, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului din luna mai, şeful judeţului a prezentat un raport privind o mini-excursie de trei zile, alături de viceprimarul Alexandru Jantea şi fostul edil-şef Aurel Simionescu (în prezent, consilierul personal al primarului Dragomir), la întâlnirea Comitetului Executiv Extins al Consiliului Oraşelor şi Regiunilor Riverane Dunării. Tema evenimentului prezidat de preşedintele CoDDR, primarul oraşului Ulm, Gunter Czisch, după cum povesteşte Chiriac în raportul său, a fost “Oraşe dunărene inteligente, durabile şi sociale”. Pe scurt, întâlnirea a reunit membrii Consiliului care au drept scop principal cooperarea internaţională în cadrul Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării.

“În data de 26 aprilie au fost prezentate proiecte de succes, de cercetare, infrastructură, în domeniul protecţiei mediului sau cultural, au fost purtate discuţii referitoare la problema integrării populaţiei rrome, s-a discutat despre implementarea programului Transnaţional Dunărea. În data de 27 aprilie au fost purtate discuţii despre organizarea consiliului, cererea de noi structuri şi participarea de noi membri din spaţiul non UE, cu statut de observatori. La finalul reuniunii a fost adoptată prin consens Propunerea pentru Îmbunătăţirea Capacităţii instituţionale a CoDCR. Următoarea întâlnire va avea loc în octombrie la Budapesta”, precizează Chiriac.

De asemenea, sursa citată a ţinut să sublinieze că la eveniment au participat reprezentanţi ai comunităţilor locale şi ai stakeholderilor din Regiunea Dunării. Printre alţi invitaţi importanţi s-au numărat şi fostul vice-cancelar al Austriei dr. Erhard Busek, coordonatorul Axei Prioritare Cooperare Instituţională, Rudolf Schicher, coordonatorul general CoDCR Peter Langer şi viceprimarul general al Budapestei, Balazs Szneczey.

“Din partea judeţului Brăila au mai participat viceprimarul Alexandru Jantea şi consilierul primarului municipiului, Aurel Simionescu”, îşi încheie Chiriac raportul.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro