Mergi la conţinutul principal

Cazul tinerei de 19 ani decedate: Colegiul Medicilor, anchetă disciplinară la Judeţean

• Colegiul Medicilor Brăila s-a autosesizat şi va declanşa, astăzi, o anchetă disciplinară la unitatea spitalicească • este cel de-al patrulea control pe care-l declanşează o entitate publică în cazul morţii suspecte a Anei Maria Păduraru, tânăra mămică omorâtă de un rest de placentă nechiuretat • mai mult, surse din domeniul medical susţin că ar fi fost încălcate protocoalele atunci când medicii de la UPU au decis transferul pacientei lăuze la Reumatologie, şi nu la Maternitate

 

Încă o instituţie s-a autosesizat în cazul proaspetei mămici decedate la o lună după ce a născut, din cauza septicemiei. Este vorba despre Colegiul Medicilor din Brăila, care a anunţat că astăzi va declanşa o anchetă disciplinară la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Ar fi cel de-al patrulea control pe care-l desfăşoară o entitate, în acest caz, după cel intern al unităţii spitaliceşti, al Poliţiei şi al Direcţiei de Sănătate Publică demarat la cererea Ministerului Sănătăţii.

Anunţul a fost făcut de preşedintele Colegiului Medicilor Brăila, dr. Cristina Stănescu. Astfel, moartea Anei Maria Păduraru a declanşat un val de reacţii atât în mediul online, în instituţiile publice, dar şi în stradă.

Tânăra mămică a decedat la o lună după ce a născut, din cauza septicemiei declanşate de un rest de placentă nechiuretat. A născut natural, pe 5 octombrie, iar primele trei săptămâni de lăuzie nu i-au dat niciun simptom. Abia pe 1 noiembrie, seara, au apărut primele dureri: abdominale şi de picior. Familia Anei a chemat ambulanţa care a preluat-o şi a dus-o la Unitatea de Primiri Urgenţe, aşa cum este protocolul. De aici, medicii urgentişti ar fi decis transferul către fostul Spital 3, secţia de Reumatologie, şi nu la Maternitate, aşa cum ar fi normal să fie redirecţionate lăuzele. Părinţii tinerei susţin că doctorii i-au făcut radiografie şi i-ar fi pus diagnosticul de discopatie lombară, i-ar fi prescris tratament antiinflamator şi au lăsat-o să meargă acasă. Câteva ore mai târziu, starea de sănătate a fetei s-a degradat şi mai mult, iar ambulanţa a transportat-o, din nou, la UPU. Nici de această dată medicii nu au reuşit să pună diagnosticul real, ci mai degrabă au bănuit-o de meningită şi le-ar fi recomandat apropiaţilor Anei să ia, preventiv, antibiotic pentru că virusul ar fi de tip viral. Tânăra a încetat din viaţă în secţia de Terapie. Adevăratul “ucigaş”, restul de placentă nechiuretat, a fost identificat abia în urma necropsiei.

Ana Maria Păduraru a fost înmormântată joia trecută. Prietenii şi rudele acesteia au protestat, două zile consecutiv, în faţa Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila.

Un incident a avut loc, vineri seară. O ambulanţă ce asigura transferul unor pacienţi între secţiile spitalului a fost atacată cu pietre. Potrivit managerului Serviciului de Ambulanţă Judeţean, se pare că atacatorii ar fi fost nişte tineri protestatari, care învinuiau inclusiv salvarea pentru moartea Anei. “Toată această campanie împotriva Ambulanţei este neavenită, neadevărată. Noi ducem întotdeauna pacientul la UPU şi de acolo se decide unde trebuie transportat ulterior. Nu Ambulanţa greşeşte atunci când pacientul este dus în altă parte, totul se decide de celelalte secţii din spital. (...) Noi ne facem în continuare datoria, reparăm ce trebuie reparat. Dar nu merităm să fim blamaţi pentru un eveniment de care nu suntem vinovaţi”, a explicat dr. Viorica Iuga.

Poliţiştii au deschis o anchetă în cazul ambulanţei atacate cu pietre.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro