Mergi la conţinutul principal

Cazul exploziei din Radu Negru. Proprietara casei, din victimă, în suspectă

• Lenuţa Dragomir, femeia care a stat în spital 2 luni, în stare gravă, după ce casa ei a sărit în aer în urmă cu 2 ani şi 8 luni, a aflat de curând că nu mai este victimă, ci suspectă în dosarul instrumentat de Poliţia Municipiului • iniţial, cauza probabilă a exploziei era o ţeavă de gaze fisurată • firma “Urban Serv” îi montase cu o seară înainte de tragedie centrala termică şi instalaţia de gaze • femeia s-a plâns de mai multe ori că lucrările în dosar stagnează şi chiar a făcut sesizare la Parchet

 

Cazul exploziei din cartierul Radu Negru, ce a avut loc în luna noiembrie a anului 2016, pare departe de a fi rezolvat. Lenuţa Dragomir, proprietara casei de la care a pornit nenorocirea, a aflat, de curând, că din victimă s-a transformat în suspectă în dosarul instrumentat de Poliţia Municipiului Brăila.

Reamintim că pe 3 noiembrie 2016, angajaţii firmei “Urban Serv” din municipiu au montat o centrală termică şi instalaţia de gaze în casa recent construită pe strada Castanului, nr. 51bis. A doua zi dimineaţă, femeia s-a trezit şi a vrut să încălzească apă pentru cafea. În momentul în care a rotit butonul de la aragaz, a ieşit un suflu puternic care a dărâmat tot, îşi aminteşte Lenuţa Dragomir. În urma exploziei, femeia a ajuns la spital cu răni grave, unde a stat internată 2 luni. Cauza probabilă stabilită la acea vreme era o ţeavă de gaze fisurată. Nouă luni mai târziu, brăileanca ne-a contactat pentru a se plânge că lucrările stagnează în dosarul deschis la Inspectoratul de Poliţie Judeţean, deoarece, bănuia ea, juristul de la “Urban Serv” era fost poliţist şi ar fi încercat să influenţeze rezultatele cercetărilor.

În urmă cu o săptămână, Lenuţa Dragomir ne-a contactat, din nou, la redacţie pentru a ne spune că dosarul este încă în lucru, iar poliţistul care se ocupă de anchetă ar fi de negăsit. “Nu am mai reuşit să stau de vorbă cu dumnealui. Ba mi se spune că e plecat pe teren, ba în concediu. Am făcut sesizare la Parchet şi a primit termen ca până pe 12 iulie să finalizeze lucrările în dosar”, ne-a declarat femeia. La rândul nostru, ne-am interesat la IPJ Brăila şi, într-adevăr, dosarul se afla încă în lucru, aşa cum ni s-a transmis de la Biroul de Relaţii Publice. La scurt timp, în aceeaşi zi, Lenuţa Dragomir ne-a sunat şi ne-a spus că tocmai primise un apel telefonic de la poliţistul care se ocupă de caz şi a invitat-o pe sediu, dar să fie însoţită de avocat, deoarece are calitatea de suspect.

“Am fost la sediu, dar fără avocat, deoarece dumnealui e plecat în concediu şi revine în august. Domnul poliţist mi-a spus că sunt suspectă, pentru că din cauza mea au fost afectate casele vecinilor. Păi, ori am dat eu foc intenţionat la casă? Eram nebună să stau 2 luni în spital, în stare gravă? Şi aşa, unul dintre vecini avea casa asigurată şi a reparat-o între timp, iar acum m-a dat în judecată firma de asigurări ca să-şi recupereze banii de la mine. Eu stau tot cu chirie, pentru că nu am unde locui, trebuie să-i dau banii vecinului, iar acum îmi spune de la Poliţie că nu mai sunt victimă, sunt suspectă. Poliţistul voia să fac muncă în folosul comunităţii între 60 şi 90 de zile, pentru «distrugere din culpă», mă punea să semnez nişte hârtii că sunt de acord cu aşa ceva. Şi i-am zis «Dar tu nu eşti judecător să spui dacă sunt sau nu vinovată». Nu am semnat, până la urmă a scos acel pasaj cu munca în folosul comunităţii. Apoi vorbea cu colegul lui de birou şi îi zicea «Femeia aia nebună a umblat la centrală», l-am auzit. Aştept să vină avocatul din concediu să vedem ce facem în continuare”, ne-a declarat Lenuţa Dragomir.

Zilele trecute  ne-am interesat, din nou, la IPJ Brăila despre dosar şi ni s-a transmis că este încă în lucru, deşi data de 12 iulie a trecut deja.

Pe de altă parte, surse din Poliţie susţin că expertizele, inclusiv cele suplimentare, durează destul de mult timp până sunt finalizate, de aici s-ar trage perioada mare de lucru în dosar.

Rămâne de văzut când se vor finaliza lucrările în dosarul exploziei din Radu Negru şi cine va fi găsit vinovat pentru incidentul nefericit.

Reamintim că firma care s-a ocupat de montarea centralei electrice şi a instalaţiei de gaze este “Urban Serv”, o firmă din Brăila cu probleme în justiţie. În aprilie 2016, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au trimis în judecată societatea şi pe adminsitratorul acesteia de la acea vreme, Constantin Matei, pentru “infracţiunea de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene”. Concret, era vorba despre dosarul ce vizează fraude cu bani europeni, în care mai sunt acuzaţi, printre alţii, foşti directori ai Parcului Natural Balta Mică a Brăilei. Dosarul se află pe rolul Tribunalului Brăila, având până acum 33 de termene, următoarea înfăţişare fiind programată pentru 13 septembrie 2019.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro