Mergi la conţinutul principal

Cazul animalelor otrăvite din Obor: Poliţiştii care au aruncat «pisica moartă» în curtea Poliţiei Locale, cercetaţi de şefi

• în urma mediatizării cazului animalelor otrăvite, IPJ Brăila s-a sesizat din oficiu şi a deschis dosar penal pentru uciderea animalelor cu intenţie, fără drept • poliţiştii chemaţi, joi, în locul în care a fost împrăştiată otrava sunt acum cercetaţi, deoarece ar fi trebuit să întocmească dosar penal şi să facă verificări, nu să îndrume oamenii să apeleze la Poliţia Locală

 

Răsturnare de situaţie în cazul animalelor otrăvite cu Furadan, după cum susţin unii locatari, din cartierul Obor. Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila s-au sesizat din oficiu, în urma apariţiei articolului în ziarul “Obiectiv-Vocea Brăilei”, şi au deschis dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere a animalelor cu intenţie, fără drept. Acum, aceştia efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat cu animalele moarte şi dacă a fost folosită, într-adevăr, otrava interzisă.

Mai mult, aşa cum v-am informat în ediţia de vineri a cotidianului, până miercuri nu se înregistrase nicio sesizare pe acest subiect la Poliţie. În cursul zilei de joi, o persoană a sunat la 112 pentru a anunţa cazul, deoarece s-ar fi împrăştiat, din nou, Furadan pe trotuar, aşa cum se aude pe o filmare care a ajuns la redacţie. Un echipaj de poliţie a venit la locul indicat şi, după ce au pus câteva întrebări, i-au spus femeii care i-a solicitat că nu e de competenţa lor cazul şi au îndrumat-o să apeleze la Poliţia Locală, potrivit filmării.

Imaginile postate pe site-ul cotidianului nostru au fost urmărite şi de şefii celor doi poliţişti veniţi la faţa locului. Aceştia dezaprobă modul în care şi-au făcut datoria subalternii. De la Biroul de Relaţii Publice ni s-a comunicat că au fost dispuse verificări. “Comanda IPJ Brăila a dispus efectuarea de verificări cu privire la modul de intervenţie al poliţiştilor, de către compartimentul Control Intern”, ne-a declarat subinsp. de poliţie Laura Belciugan, purtătorul de cuvânt al autorităţii publice.

Se pare că echipajul de poliţie venit la faţa locului ar fi trebuit să întocmească dosar penal şi să facă cercetări pentru a vedea dacă se confirmă sau infirmă cele sesizate, nu să arunce “pisica moartă” în curtea Poliţiei Locale, pe motiv că nu e de competenţa Poliţiei Naţionale acest caz al animalelor otrăvite.

Reamintim că unii locatari din cartierul Obor ne-au sesizat că persoane necunoscute au otrăvit pisici şi câini, folosind un cap de peşte umplut cu otravă ce pare a fi “Furadan”, o substanţă extrem de periculoasă care provoacă moartea indiferent de cantitatea administrată. Cei bănuiţi de către iubitorii de animale ar fi unii proprietari de maşini care s-ar fi arătat în repetate rânduri deranjaţi de faptul că pisicile şi câinii ar lăsa urme pe autoturisme. Totul ar fi început vineri, pe 15 februarie, iar în weekendul ce a urmat mai multe pisici au fost găsite moarte, însă până joi, 21 februarie, nimeni nu a sesizat organele competente.

Filmarea cu intervenţia poliţiştilor din cursul zilei de 21 februarie ne-a fost pusă la dispoziţie de Roxana Mimi, o ferventă luptătoare pentru protecţia animalelor.

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro