Mergi la conţinutul principal

Cazul “Virgil Stilistul”, verificat de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

• la solicitarea cotidianului “Obiectiv”, după ce rudele stilistului au formulat acuzaţii la adresa sistemului sanitar brăilean,  DSU a făcut verificări în acest caz • concluziile verificărilor arată că personalul medical a gestionat corect situaţia • transferul către un alt spital s-a făcut pe motiv că spitalul brăilean nu avea nici medic neurochirurg de gardă, nici posibilitatea unei intervenţii neurochirurgicale în regiunea Brăila-Galaţi

 

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a făcut verificări cu privire la modul de intervenţie în cazul pacientului Virgil Ionescu. Demersul instituţiei a venit în urma unei solicitări din partea cotidianului “Obiectiv - Vocea Brăilei”, după ce rudele stilistului au făcut acuzaţii grave la adresa sistemului public de sănătate brăilean. DSU a ajuns la concluzia că “personalul medical implicat a gestionat corespunzător solicitarea respectivă”, prezentându-ne concluziile verificărilor.

“Potrivit informaţiilor furnizate de către reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila şi ai Serviciului de Ambulanţă Judeţean Brăila, pentru pacientul respectiv a fost solicitată o ambulanţă tip B1/B2 (cu asistent medical) în ziua de 21 august 2018, la ora 15.15, iar la ora 15.28, la presiunea aparţinătorilor, a fost chemată ambulanţă de tip C (cu medic). Deplasarea la spital s-a efectuat în 12 minute, iar în tot acest timp, pentru stabilizare, pacientul a primit medicaţia specifică situaţiei în care se afla: stare critică, pe fondul unui accident cerebral”, se arată în documentul DSU transmis către redacţia “Obiectiv”. O altă remarcă interesantă a fost făcută de instituţie şi anume că “potrivit cadrelor medicale de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean, care au intervenit în acest caz, aparţinătorii pacientului ar fi folosit un ton ridicat, cu insulte şi jigniri la adresa personalului medical”, se mai arată în acelaşi document.

Din aceleaşi verificări, a reieşit faptul că, odată ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Virgil Stilistul a fost tratat corespunzător, făcându-i-se investigaţiile specifice: EKG, CT, consult neurologic.

Reprezentanţii UPU Brăila au transmis către DSU că, la nivelul unităţii sanitare, neavând medic neurochirurg de gardă, nici posibilitatea unei intervenţii neurochirurgicale în regiunea Brăila-Galaţi, s-a solicitat transferul pacientului către spitale din Bucureşti. “Astfel, la nivelul UPU Brăila, s-au înregistrat solicitări de transfer al pacientului din 10 în 10 minute, respectiv din 15 în 15 minute, începând cu ora 17.25. Rând pe rând, mai multe spitale din Galaţi şi Bucureşti au anunţat că nu au locuri în ATI. La ora 18.35 s-a dat avizul pentru transferul pacientului în Secţia Anestezie - Terapie Intensivă a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, iar la ora 18.40, a fost solicitat elicopterul pentru efectuarea transferului. La 18.55, s-a anunţat că nu este niciun elicopter disponibil, motiv pentru care, la ora 19.05, s-a cerut transferul pacientului cu o ambulanţă tip C, cu medic, de la SAJ Brăila. Transferul s-a efectuat cu acelaşi echipaj cu medic, care cunoştea cazul, de la prima solicitare. Pe parcursul transportului, bolnavul a primit medicaţie şi proceduri corespunzătoare stării grave în care se afla”, au mai precizat reprezentanţii DSU pentru cotidianul “Obiectiv - Vocea Brăilei”.

Reamintim că ziarul “Obiectiv - Vocea Brăilei” a publicat o ştire despre faptul că Virgil Ionescu sau Virgil Stilistul, aşa cum era cunoscut brăilenilor, a murit în urma unui accident vascular cerebral. Ulterior, rudele bărbatului de 40 de ani ne-au scris că acesta s-a stins cu zile, făcând acuzaţii grave la adresa sistemului medical brăilean. O nepoată a faimosului stilist ne-a spus că unchiul său a suferit accidentul vascular cerebral pe 21 august, la ora 15.20, la salonul “Venus” din municipiu, iar la faţa locului a venit o salvare fără medic, ulterior apărând şi o autospecială cu medic. Dus la U.P.U., acolo a aşteptat 8 ore un elicopter care nu a mai venit şi după 10 ore a fost dus cu salvarea la Spitalul Universitar din Bucureşti, unde a fost operat. Aceeaşi variantă a susţinut-o şi un apropiat al stilistului, care ne-a scris pe adresa redacţiei.

La 10 zile după ce a suferit accidentul vascular cerebral, Virgil Stilistul a murit.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro