Mergi la conţinutul principal

Cazul Şova: Tăriceanu a fost din nou neconstituţional

Decizia CCR este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Senatului şi este urmare a contestaţiei depusă de PNL pe această temă.
În 23 aprilie, viceliderul grupului PNL din Senat, Tudor Barbu, a anunţat că liberalii depun la Curte o contestaţie cu privire la hotărârea adoptată în cazul Şova. „Sunt foarte multe temeiuri legale, lucruri legate de jurisprudenţa CCR, sunt foarte multe pagini de argumente pe care liberalii le-au pus la dispoziţia judecătorilor Curţii pentru a susţine un demers firesc, de altfel, acela de contestare a unei hotărâri care sfidează legile şi în primul rând Constituţia", declara atunci Tudor Barbu.

Conform regulamentului

Într-o primă reacţie, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că instituţia pe care o conduce va pune în aplicare decizia CCR, dar după publicarea motivării acesteia în Monitorul Oficial. „Indiferent care este decizia CCR, Senatul se va conforma şi va pune în aplicare această decizie. Până la publicarea motivării deciziei Curţii nu vă pot face niciun alt comentariu şi numai atunci vom lua act, la nivelul Biroului permanent, de motivarea Curţii şi vom proceda conform Regulamentului, adică vom analiza motivarea, vom sesiza Comisia juridică a Senatului şi vom proceda pe cale de consecinţă pentru punerea în aplicare a deciziei CCR", a afirmat Tăriceanu. El a explicat că senatorii din Comisia juridică vor trebui să întocmească un punct de vedere, care va fi supus atenţiei plenului Senatului, menţionează agerpres.ro.

Fără speculaţii

Întrebat dacă se impune reluarea votului în Senat în cazul Dan Şova, Tăriceanu a spus că doreşte să evite speculaţiile pe acest subiect şi că aşteaptă motivarea deciziei CCR.
„Ca preşedinte al Senatului vă spun că decizia Curţii va fi pusă în aplicare, dar trebuie să aşteptăm publicarea motivării. Până nu văd motivarea deciziei CCR, nu vă pot face niciun comentariu. Nu vreau să mă lansez în niciun fel de speculaţii", a afirmat Tăriceanu.
Referitor la declaraţia preşedintelui CCR, Augustin Zegrean, potrivit căreia Senatul „ştie ce are de făcut", Tăriceanu a declarat că afirmaţia acestuia „nu înlocuieşte comunicarea oficială". „Orice speculaţie, cel puţin în ceea ce mă priveşte, mi se pare neavenită până nu am motivarea Curţii. Eu nu am văzut decizia. Comunicatele de presă nu servesc drept comunicare oficială. Declaraţia preşedintelui CCR nu înlocuieşte comunicarea oficială şi publicarea în Monitorul Oficial a motivării Curţii în privinţa deciziei pe care a luat-o", a mai spus Călin Popescu-Tăriceanu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro