Magistraţii Tribunalului Brăila au respins luni, 17 martie, ca nefondată, contestaţia la arestare formulată de Adriana Alina Radu, care intenţiona să iasă din arest, precizează purtătorul de cuvânt al Tribunalului Brăila, judecătorul Viorel Vasile. Tânăra de 21 de ani a fost arestată preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, la sfârşitul săptămânii trecute, pentru săvârşirea a două infracţiuni de complicitate la înşelăciune prin telefon.
În zilele de 4, 9 şi 10 martie 2014, Victor Aurelian Bucşă, deţinut în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, a sunat de pe mobil pe telefonul fix trei brăilence cu vârste cuprinse între 53 şi 63 de ani şi, folosind metoda "Accidentul", a reuşit să le convingă să-i ofere "pe tavă" 6.000 de euro şi 38.500 lei (peste 65.000 de lei în total). Bucşă le-a spus victimelor că rude apropiate (fiice, nepoţi) au fost implicate în accidente rutiere grave şi că trebuie să plătească sume mari de bani pentru a scăpa de dosar penal.
Pentru a pune mâna pe bani, individul aflat după gratii a apelat la cunoştinţe, trimiţând-o pe fosta iubită, Adriana Alina Radu, de 21 de ani, să ridice 40.000 de lei, pe 9 şi pe 10 martie 2014, din două pubele de gunoi amplasate în Grădina Mare şi Parcul Monument. Bucşă s-a folosit, de asemenea, de ajutorul altui cunoscut aflat în libertate, Georgian Petre. Dacă se socoteşte şi fapta comisă în ziua de 4 martie, prejudiciul total cauzat celor trei brăilence înşelate de Bucşă şi complicii săi depăşeşte 65.000 de lei.
Potrivit procurorilor care se ocupă de caz, pe 9 şi pe 10 martie 2014, Adriana Alina Radu s-a deplasat la locurile de întâlnire stabilite de suspectul Victor Aurelian Bucşă şi le-a supravegheat pe vârstnicele care veniseră să aducă banii la tomberon. După plecarea persoanelor înşelate, tânăra a luat banii şi i-a predat unei persoane necunoscute, la indicaţiile fostului concubin, oprind de fiecare dată un "comision" de 500 de lei.
Deşi metoda "Accidentul" este veche de doi ani, modalitatea folosită de gruparea coordonată de Victor Aurelian Bucşă este una nouă. Ca să nu fie identificaţi, infractorii trimit victimele cu banii în locurile publice, respectiv parcuri, în loc să se prezinte la domiciliile lor, folosindu-se de impactul emoţional pe care veştile rele îl au asupra acestora. Cercetările în acest caz continuă.