La 6 ani de când Sorin Pârvu a fost ucis din greşeală, familia tânărului continuă "lupta" cu procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte. Lovitura cea mai grea le-a fost dată în urmă cu două luni, când procurorii au clasat cazul întrucât au considerat că poliţistul Giorgian Dragomir, cel care a tras glonţul ucigaş, a acţionat corect. Tatăl tânărului acuzat, mai nou, de tentativă la omor, a contestat în instanţă decizia procurorilor şi va merge şi la CEDO. "Am trimis contestaţia la Parchet dar nu am primit niciun răspuns. Am făcut demersuri şi la Curtea de Apel Galaţi, judecătorii vor lua decizia corectă, cum au făcut de fiecare dată. Nu este posibil ca după ce Sorin a fost împuşcat şi a murit, nimeni să nu fie tras la răspundere. Cum pot spune procurorii că el a vrut să îi omoare pe poliţişti, că s-a mişcat un metru de pe loc? Judecătorii ar putea trimite acum dosarul direct în instanţă. Poliţistul Giorgian Dragomir era acuzat de omor deosebit de grav, dar procurorii nu au ţinut cont că s-a comis o crimă. Nu pot să înţeleg această explicaţie, înseamnă că procurorii îşi apără oamenii, sunt servicii specializate şi nu vor să bage pe cineva la puşcărie. I-a mai dat şi două grade poliţistului, înseamnă că este bazat. Urmează să trimit tot dosarul la CEDO, să fac traducerea, îndeplinesc toate condiţiile", a declarat Ionel Pârvu.
În luna aprilie 2014, Curtea de Apel Galaţi a dat din nou dreptate familiei lui Sorin şi a dispus redeschiderea urmăririi penale faţă de Giorgian Dragomir, pentru omor deosebit de grav. Asta după ce s-a formulat plângere împotriva rezoluţiei de netrimitere în judecată a poliţistului IGPR care, în septembrie 2009, a tras glonţul ucigaş. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte l-au tot scos nevinovat pe poliţist, însă judecătorii au fost de altă părere.
Potrivit instanţei, mai erau foarte multe neclarităţi şi contradicţii în materialul probator, care nu au fost lămurite de către procurorul de caz, sub toate aspectele. Era vorba, în primul rând, despre modul şi împrejurările comiterii faptei de către învinuitul Giorgian Dragomir, ofiţerul IGPR. Până la urmă, însă, procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte au ajuns la aceeaşi concluzie: poliţistul IGPR este nevinovat, el doar s-a apărat. Din punct de vedere al procurorilor, nu a contat faptul că Giorgian Dragomir a omorât un om, mai ales că, dacă nu murea, Sorin Pârvu ar fi putut ajunge la închisoare, sub acuzaţia de tentativă la omor. În rechizitoriu, procurorii Parchetului ÎCCJ aduc în atenţie mai multe cazuri când poliţiştii au fost puşi în pericol în urma unor manevre ale celor pe care îi urmăreau. Tatăl lui Sorin Pârvu nu înţelege însă legătura cu aceste cazuri, mai ales că fiul său "a fost omorât degeaba, doar pentru că a fost confundat".
Reamintim ca Sorin Pârvu (30 de ani) a fost împuşcat de poliţişti de la Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), pe 26 septembrie 2009, în timpul unei misiuni secrete de capturare a unui brăilean urmărit internaţional. La intersecţia B-dului Dorobanţilor cu strada Şcolilor, poliţiştii au blocat autoturismul "Ford Mondeo" în care se afla Sorin Pârvu, având informaţii că acesta era folosit şi de urmăritul Giulian Dumitraşcu. Poliţiştii, îmbrăcaţi în civil şi cu cagule pe faţă, au coborât din maşini cu pistoalele în mână, apoi au deschis focul. Sorin Pârvu a fost împuşcat în ceafă, ceea ce i-a fost fatal.
Abia la începutul lunii mai 2015, infractorul de talie internaţională Giulian Dumitraşcu, zis "Giuliano", interlop brăilean care a pus pe jar autorităţile române şi italiene, a fost reţinut de procurorii DIICOT Ploieşti pentru trafic de droguri de mare risc.