Mergi la conţinutul principal

Cavaleria Jandarmeriei defilează în premieră la Brăila

Detașamentul de Cavalerie din cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București va defila pe Calea Călărașilor, la ceremonia militară organizată cu prilejul Zilei Naționale a României

 

Evenimente deosebite, puse în scenă de jandarmi, de 1 Decembrie. Potrivit informațiilor transmise de la Jandarmeria Brăila, Detașamentul de Cavalerie din cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București va defila pentru prima dată la ceremonia militară organizată cu prilejul Zilei Naționale a României, la Brăila. De asemenea, blocul de defilare al Ministerului Afacerilor Interne va fi deschis de Garda de Onoare cu Drapelul de luptă al Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila, acordat de către președintele României în anul 2015, urmat de Detașamentul de onoare al unității. Ulterior, va fi expusă tehnica de luptă, formată din autospecialele folosite în misiuni specifice. Personalul militar va fi echipat cu materiale specifice intervențiilor antiteroriste, cum ar fi vestă antiglonț, cască cu vizor balistică și scut balistic.

După încheierea ceremoniei militare, caii Jandarmeriei Române vor rămâne alături de public, în parcarea Palatului Agriculturii, pentru fotografii. Detașamentul de Cavalerie mai poate fi admirat și la Parada Portului Popular, a Datinilor și Tradițiilor de Iarnă, care va avea loc tot pe 1 Decembrie, începând cu ora 16:30. Coloana de participanți va pleca din fața IMB, urmând traseul Calea Călărașilor – Bariera Călărașilor – Piața Independenței”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila.

Prima unitate de gardă a Armatei a fost înființată de Regele Carol I și era alcătuită din jandarmi călare. Unitatea de gardă avea ca misiune asigurarea pazei domnitorului și a familiei sale în toate deplasările prin țară, precum și îndeplinirea ceremoniilor de gardă. După 108 ani, tradiția unității ecvestre a Jandarmeriei Române este continuată de Detașamentul de Cavalerie din cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București.

Actualmente, Detașamentul de Cavalerie al Jandarmeriei Române participă la misiuni de asigurare și restabilire a ordinii publice și este o prezență apreciată la defilările prilejuite de sărbătorirea Zilei Națională a României și a Zilei Jandarmeriei Române.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro