Mergi la conţinutul principal
Prima ediție a Expoziției «Vladislav I»

Cavaleri în armură și lupte medievale în Parcul Monument

* demonstrații de mânuire arme, reconstituiri de lupte între daci și romani, scene medievale, feudale, din Primul și din al Doilea Război Mondial, dar și antrenamente cu publicul - cam așa va arăta prima ediție a Expoziției Istorice ”Vladislav I” la Brăila * evenimentele se vor desfășura în Parcul Monument, în perioada 24 - 26 septembrie * este vorba despre punerea în scenă a ideii anunțate de primarul Marian Dragomir, încă din luna februarie, privind organizarea unui astfel de eveniment la Brăila

 

Se anunță un week-end extrem de interesant la Brăila, cu ocazia organizării primei ediții a Expoziției Istorice ”Vladislav I”. Este vorba despre ideea anunțată încă din luna februarie de către primarul Marian Dragomir privind punerea în scenă a unui astfel de eveniment la Brăila pentru prima dată. Ineditele manifestări vor avea loc în perioada 24 - 26 septembrie, în Parcul Monument. Potrivit unui comunicat de presă emis, ieri, de către Primăria Municipiului Brăila, în cadrul expoziției va fi realizată o Poartă Antică, la intrarea din Str. Pietății, unde straja va asigura siguranța taberei militare, vor fi amenajate corturi și tabere militare unde vor fi expuse materiale specifice perioadelor istorice care vor fi prezentate. Participanții vor avea parte de o serie de surprize: pe scurt, va fi amenajată o zonă specială de jocuri și reconstituiri istorice. Pe toată durata Expoziției Istorice vor avea loc demonstrații de mânuire arme, reconstituiri lupte între daci și romani, medievale, feudale, din Primul și al II-lea Război Mondial, dar și antrenamente cu publicul.

Vineri 24 septembrie, de la ora 18:30, va avea loc Parada Războinicilor, pe traseul: șos. Viziru (IMB) - Sens Giratoriu Barieră - Str. Pietății - Parc Monument. De asemenea, Sâmbătă, de la ora 17:30 Parada Războinicilor va defila pe traseul: Primăria Municipiului Brăila - Calea Călărașilor - Parc Monument.
Atât sâmbătă cât și duminică, începând cu ora 10.00, publicul va putea asista la diverse activități și reconstituiri ale unor lupte istorice, pe terenul dintre Sala Polivalentă și aleea principală a Parcului Monument. Expoziția va avea și momente artistice în care vor fi interpretate cântece patriotice și folk, sâmbătă, de la ora 19:00, la scena de la Rondou. Totodată vor fi prezentate povestiri istorice.

Evenimentul din week-end este realizat de Primăria Municipiului Brăila, Consiliul Județean Brăila, Casa de Cultură a Municipiului Brăila, Biblioteca "Panait Istrati" Brăila, Muzeul Brăilei "Carol I", Teatrul "Maria Filotti", Forumul Tinerilor din România.
”Mulțumim Garnizoanei Brăila, Inspectoratului Județean de Jandarmi Brăila, Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Dunărea», Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, Poliției Locale”, se arată în comunicatul Primăriei, precizându-se că expoziția se realizează cu participarea asociațiilor: Cavaleria Teutona, Culturala Tomis, Deutsches Frelkorps, Ignis Vultus, Ordinul Cavalerilor de Mediaș, Tradiția Militară, Vulturii de la Calata, Astra Dobrogeana.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro