Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cautiune de 150 de milioane pentru Buricea

Lider al gruparii din Radu Negru, Ghita Buricea incearca cu disperare sa scape din arest. Ieri, la solicitarea arestatului, instanta a stabilit o cautiune de 15.000 de lei (150 de milioane lei vechi), numai pentru a-i lua in discutie cererea, pentru admisibilitatea ei. Daca totusi judecatorii il vor libera din arest pe Buricea, procurorii sint decisi sa declare recurs. Inculpatului i s-a dat ragaz o saptamina, timp in care trebuie sa faca dovada platii celor 15.000 de lei si sa-si pregateasca apararea. Tot ieri, a inceput procesul de ultraj al gruparilor rivale din Radu Negru si Varsatura. Numarul celor acuzati ca au participat la incaierarea de anul trecut, de la Palatul de Justitie, a crescut la 16, 13 dintre acestia fiind deja trimisi in judecata, iar trei dati in urmarire generala. Astfel, Ghita Buricea, Ionel Comanescu, Marin Lazar zis "Maghighi", Viorel Gagu zis "Neveu", Vasile Tincu zis "Saolin", Gigi Tiganoiu zis "Grasu", Ionel Marin zis "Titiu", Gelu Stamate zis "EKT", Traian Soare zis "Mamaie", Sorin Irimia zis "Chioru", Costel Gheorghe zis "Buric", Adrian Balan zis "Adi" si Tiberius Alin Parpalac sint in prezent acuzati de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea grava a linistii publice si port ilegal de arme albe, in timp ce Costica Buricea, Marin Sima zis "Martin" si Marian Cristea zis "Cioara", sint cautati de politia din toata tara, pentru a fi adusi in fata justitiei. "Cioara" mai este acuzat si de vatamare corporala grava, in cazul tinarului batut mar in timp ce se intorcea de la serviciu. Oamenii legii au disjuns cercetarile in cazul a 10 din cei 16 incupati, pentru comiterea infractiunilor de lovire si vatamare corporala. Totodata, a fost sesizat Parchetul Curtii de Apel Galati, in cazul unui avocat brailean suspectat ca i-ar fi favorizat pe scandalagii. Cum era de asteptat, procesul a fost aminat, intrucit unii dintre inculpati nu-si angajasera inca aparatori. Demn de remarcat este faptul ca, pentru definitivarea dosarului, Politia si Parchetul au audiat peste 60 de martori, unii dintre acestia cunoscuti ca facind parte din lumea interlopa a Brailei.

Interlopii si-au batut joc de actul de justitie

Reamintim ca, in ziua de 15 decembrie 2006, in jurul orei 8.30, gastile din Radu Negru (Mogador) si cele din Varsatura au dat nas in nas la Palatul de Justitie, unii fiind inculpati in dosarul atacului mafiot din octombrie anul trecut - cind "Catali" si ai lui i-au atacat cu bite si pietre pe cei din clanul "Buricea" - altii martori, iar altii doar gura-casca, veniti sa-si sustina sefii. Concomitent, Costica Buricea urma sa fie audiat in calitate de inculpat intr-un alt dosar, cel de ultraj la seful DPIR, comisarul Stirbu. Anchetatorii spun ca, afara de cei chemati la instanta, mai erau prezenti la Palatul de Justitie vreo 80 de interlopi, afara de avocati si justitiabili. La un moment dat, membrii celor doua grupari rivale au ocupat pozitii opuse in "sala pasilor pierduti" (holul de la parter), iar altii s-au postat pe treptele institutiei, gata sa se incaiere. In citeva minute, serviciul de urgente al politiei a receptionat trei apeluri in legatura cu izbucnirea "ostilitatilor" intre bandele rivale, unul dintre acestea venind chiar de la presedintele Tribunalului, care solicita sprijin "intrucit fortele prezente nu mai fac fata". Peste 100 de politisti si jandarmi - inclusiv luptatorii DPIR si cei din detasamentul de interventie - au fost trimisi in zona, dar, pina sa ajunga acestia, interlopii reusisera sa sparga geamurile de la usa de acces, sa se loveasca reciproc, inclusiv cu sabii si cutite (Costel Gheorghe l-a ranit de moarte pe Vasile Tincu), sa blocheze intrarea in tribunal, sa dea buzna prin salile de judecata. Din pricina invalmaselii, procesele au fost aminate, salile golite si activitatea institutiei data peste cap. Cei implicati in incaierare au negat savirsirea faptelor si ca au purtat sabii si cutite, acuzindu-i, insa, fara exceptie, pe cei din gruparea adversa. Pe 30 aprilie 2007, au fost retinuti si arestati 12 inculpati (din 15 citi erau pusi initial sub acuzatie, trei fiind dati in urmarire) dar, pe 1 mai, 7 dintre ei au fost pusi in libertate.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii