Mergi la conţinutul principal

Casele din centrul vechi, pericol maxim

Centrul istoric al Brăilei are multe imobile cu grave probleme la structura de rezistenţă, cu faţade şi calcane gata să se prăbuşească şi alte asemenea aspecte negative. Astfel de exemple se pot vedea pe str. Mihai Eminescu, Ana Aslan şi îndeosebi str. Braşoveni. Dar după cum ne-a declarat Emilena Huiu, directorul Serviciului de Utilitate Publică, Administrarea Fondului Locativ şi Cimitirelor, „cu excepţia fostului CEC, aceste imobile nu aparţin de Primărie, iar clădirea de pe Braşoveni nr.17 este a unui proprietar din Galaţi".
Informaţia ne-a fost confirmată şi de Bica Căpităneanu, locatară a imobilului în cauză. „Am lucrat o viaţă întreagă în Progresul pe o macara de la turnătoria de fontă- bronz, şi n-aş vrea să mor tocmai acum, în şandramaua asta de casă. Cad bucăţi din acoperiş şi nimeni nu scapă viu dacă îi cade betonul ăla sau cărămizile în cap. Ce mai, e prăpăd: apa se scurge prin acoperiş până la parter! Da, proprietarul este din Galaţi, dar ne-a zis să ne reparăm singuri locuinţele".
În acest punct al discuţiei, femeia nu a putut să ne spună clar statutul celor care locuiesc acolo, însă a ţinut să adauge: „Suntem aici 5 familii, cu oameni săraci şi pensionari, însă nici nu suntem uniţi să ne gospodărim, să ne reparăm ce putem, şi nu să stăm doar cu mâna întinsă. Unul nu vrea, altul înjură, sunt şi probleme la plata apei etc. Ce mai, am ajuns să ne rugăm să cadă tot, dar să nu ne prindă nenorocirea, că murim ca şobolanii, astupaţi de moloz. Dacă am cerut sprijin la Primărie? Păi, am o cerere de vreo 20 de ani la care nu mi s-a răspuns. Au trecut nişte mahări de acolo pe strada noastră şi râdeau. Iar dacă nu ni se poate da şi nouă un acoperiş ca lumea, măcar să vină pompierii să îndepărteze pericolele astea. Dar era bine şi dacă proprietarul ar fi reparat clădirea", ne-a mai spus Bica Căpităneanu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro