• asta pentru că nicio firmă nu se arată interesată de realizarea instalaţiei antiincendiu • preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac a făcut, recent, apel la firmele care ar putea realiza proiectarea pentru instalaţia de combatere a incendiilor, din interiorul Casei Tineretului, să vină la licitaţie • acesta susţine că, după un prim eşec, CJ Brăila a urcat din nou proiectul pe SEAP şi că o va face de câte ori va fi nevoie, până când situaţia îşi va găsi rezolvare
Preşedintele Consiliului Judeţean, Francisk Chiriac s-a plâns, recent, că nu există o sală suficient de mare în Brăila pentru organizarea de spectacole, asta după ce Casa Tineretului a fost închisă în 2015, pentru că nu îndeplinea condiţiile de siguranţă impuse de ISU. Acesta susţine că instalaţia de stingere a incendiilor din exterior a fost realizată, însă problema rămâne legată de cea din interior. CJ Brăila a urcat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice acest al doilea proiect, însă nu s-a prezentat nicio firmă interesată de preluarea contractului. În prezent, acesta a fost scos din nou la licitaţie şi, disperat, Chiriac face apel la firmele care ar putea realiza proiectarea şi execuţia lucrării să se înscrie.
“Am avut probleme la Casa Tineretului şi avem în continuare. La prima urcare pe SEAP nu s-a prezentat niciun ofertant pe partea de proiectare şi execuţie pentru interioarele de la inelul de incendiu. Acum este urcată a doua oară. Aşa că fac un apel la toţi cei interesaţi de licitaţiile publice să acceseze site-ul SEAP-ului, pentru că avem mare nevoie să dăm aceste lucruri în folosinţă mai repede, şi să avem o sală mai mare de spectacole decât cea a Teatrului «Maria Filotti». Nu pot face eu şi proiectarea”, a afirmat, recent, Chiriac.
Totodată, şeful judeţului a precizat că nu doar acest proiect a fost urcat în Sistemul de Achiziţii Publice, ci mai multe proiecte, astfel că şi-a manifestat speranţa că în viitorul apropiat partea de investiţii va începe să se mişte la nivelul judeţului.
Reamintim că lacătul de pe uşa Casei Tineretului a fost pus pe termen nedefinit în luna noiembrie 2015, imediat după tragedia din clubul bucureştean “Colectiv”, după ce s-a descoperit că instalaţia antiincendiu nu este funcţională. De atunci, problemele au curs gârlă în ceea ce priveşte achiziţiile pentru reabilitarea staţiei de pompare a apei pentru stingerea incendiilor şi, mai apoi, a inelului antiincendiu din interiorul clădirii.