Mergi la conţinutul principal

Casa Tineretului şi Stadionul Municipal vor deveni un fel de muzeu, unde se intră cu ciupici

Mă şi gândesc că i-o fi greu să facă atâtea lucruri deodată...". Liderul PDL local apreciază dorinţa declarată a preşedintelui CJ de a proteja nişte investiţii reabilitate cu bani publici, însă, pe de altă parte, crede că aceste baze sportive şi instituţii de cultură trebuie să rămână deschise publicului şi nu ţinute de parcă ar fi ale lui Stancu: "Este începutul sfârşitului pentru unele baze sportive, cum ar fi Stadionul Municipal şi Sala Polivalentă. Înainte de a prelua el acţiunile de la echipa de fotbal, aceasta era în Divizia B; acum se zbate în mocirlă, în divizia C. Înainte măcar erau mai mulţi care decideau la club şi era o oarecare democraţie, acum decide el singur şi la fotbal, şi la handbal. Ne-am trezit peste noapte că a preluat echipa de fotbal, cu tot cu stadionul, deşi el, practic, nu are ce căuta acolo. Am văzut chiar că, mai nou, este şi antrenor de fotbal, că la meciurile echipei stă pe banca de rezerve... E o situaţie aiurea. Putem înţelege dorinţa oricui care deţine nişte obiective, de a le proteja, dar şi Casa Tineretului, şi bazele sportive sunt făcute din bani publici şi trebuie să rămână deschise publicului larg, chiar dacă printre cei care le folosesc mai sunt şi unii prost crescuţi".

În ceea ce-l priveşte, consilierul municipal liberal Alexandru Dănăilă sesizează şi el "o tendinţă din ce în ce mai evidentă a preşedintelui CJ de a proteja excesiv aşezămintele culturale şi bazele sportive". Dănăilă nu crede că este normal faptul că Stancu începe să restricţioneze drastic accesul brăilenilor în aceste locuri, pe motiv că dacă ar da năvală acolo, mulţimea ar face prăpăd: "Întâi, domnul Stancu a fost nemulţumit că la Casa Tineretului, unde s-a desfăşurat dezbaterea publică privind reînnoirea autorizaţiei de mediu pentru complexul zootehnic de la marginea oraşului, participanţii au spart seminţe şi au făcut murdărie. El a anunţat că nu va mai permite desfăşurarea de astfel de manifestări în acea sală. Mai nou, domnul preşedinte a decis să nu mai permită desfăşurarea curselor de dirt-track pe Stadionul Municipal. Dincolo de dorinţa firească de a preveni şi evita pe cât posibil vandalizarea unei săli de spectacole sau a stadionului, nu putem să nu sesizăm că, până la urmă, aceste obiective sunt construite tocmai pentru a găzdui manifestări de interes public". Acceptând ideea că un minim bun simţ al spectatorului, fie el al unui act artistic sau al unei întreceri sportive, cere ca acesta să nu distrugă scaunul pe care stă, să nu mănânce seminţe şi să nu arunce hârtii pe jos, liberalul este de părere totuşi că "nu se poate decide, în funcţie de opiniile unui singur om, că unele manifestări vor avea un public necizelat, care va produce stricăciuni, iar altele, unul elevat, care merită să i se permită să intre în sală sau pe stadion. În condiţiile în care selecţia se face prin prezumţia de vinovăţie, se va ajunge ca sala de spectacole a Casei Tineretului şi stadionul municipal să devină un fel de muzeu, unde se intră cu ciupici, în grupuri de maximum 15 persoane, cu ghid cu tot. Chiar cu riscul ca, uneori, să fie murdărite nişte scaune sau să fie aruncate ambalaje pe podea, o sală de spectacole trebuie să găzduiască şi altceva decât concerte de muzică cultă sau cel mult un festival de muzică uşoară, pentru elita intelectualităţii locale. Tot aşa, un stadion municipal nu poate fi deschis doar pentru echipa de fotbal, care, oricum, nu excelează la capitolul rezultate, doar pentru că alte întreceri ar deteriora pista sau scaunele din tribune".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro