Mergi la conţinutul principal

Cartonaş galben pentru bugetul comunei Cazasu

Consiliul Local al comunei Cazasu a primit atenţionare de la Prefectura Brăila pentru modul în care a procedat la aprobarea, în luna ianuarie, a proiectului legat de bugetul pe anul 2016. Decizia prefectului judeţului, Mădălina Cochino, vine ca urmare a unei sesizări din partea unui grup de consilieri comunali care, în frunte cu PNL-istul Florenţiu Bardaş, s-au plâns că primarul PSD-ist al comunei Cazasu, Anton Tudorel, nu a ţinut proiectul bugetului în dezbatere publică, timp de 30 de zile, înainte de a-l supune aprobării. De altfel, acest aspect a fost prezentat şi de cotidianul nostru într-un material mai amplu privind modul în care primarul de la Cazasu a înţeles să investească banii comunităţii în proiecte locale.
Revenind, potrivit lui Cochino, nerespectarea termenului de aducere la cunoştinţă publică a proiectului nu duce la nulitatea actului administrativ, mai ales că situaţia a fost una ceva mai complicată. Prefectul a explicat că în contextul în care s-ar fi întârziat în ianuarie pentru acest aspect, se depăşea limita de aprobare a bugetului, aceea de maxim 45 de zile de la data la care a fost publicată Legea Bugetului de Stat. Prin urmare, prefectul a decis să emită doar o atenţionare către Primăria Cazasu, legată de necesitatea de a se încadra în termenele legale pe viitor. "Instituţia Prefectului Judeţului Brăila a înaintat un punct de vedere către Ministerul Finanţelor Publice. Am făcut o adresă şi către ANAF, ne-au răspuns, dar ne-am îndreptat cu o circulară şi către domnul care a făcut sesizarea (n.r. - Bardaş) în data de 26 aprilie. Am conchis în acest sens: «Întrucât nerespectarea sau neîndeplinirea necorespunzătoare a procedurii de aducere la cunoştinţă publică, nu atrage nulitatea actului administrativ adoptat, mai ales că nu s-a făcut dovada unei vătămări care să constituie efectul exclusiv al încălcării legii, autoritatea emitentă (n.r. - adică Primăria Cazasu), urmează a fi atenţionată pentru neîndeplinirea etapelor procedurale anterioare adoptării actului administrativ». Deocamdată nu s-a emis avizul de legalitate, doar am făcut această circulară, având în vedere sesizarea primită. Avem termen 6 luni de zile în care putem să dăm avizul de legalitate", a declarat Cochino.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro