Mergi la conţinutul principal
"Cenușăreasa" cartierelor mărginașe ale Brăilei

Cartierul Catanga va fi reabilitat prin programul "Anghel Saligny"

* potrivit primarului Marian Dragomir, municipalitatea a primit, recent, suma de 30,7 milioane de lei prin programul "Anghel Saligny", bani ce vor fi folosiți pentru reabilitarea cartierului Catanga și a 10 kilometri de străzi din cartierul Nedelcu P. Chercea * "Lucrările vor începe cel târziu în primăvara anului viitor, dacă vor exista contestații, sau în toamna acestui an, dacă nu vor exista contestații", a declarat edilul-șef al Brăilei

 

Vești îmbucurătoare pentru brăilenii care locuiesc la periferia orașului, mai precis în cartierul Catanga, care așteaptă de ani buni să le fie asfaltate străzile pline de praf. În sfârșit, străzile acestui cartier vor fi reabilitate în toamna acestui an sau cel târziu în primăvara anului 2023, potrivit declarațiilor edilului-șef al Brăilei. Lucrările din Catanga vor începe “la pachet” cu lucrările din cartierul Chercea, mai exact de pe străzile acestui cartier care încă nu au beneficiat de asfaltare.

"Am primit aproximativ 30.700.000 de lei pentru reabilitarea cartierului Catanga și a restului de străzi din cartierul Nedelcu P. Chercea, prin programul "Anghel Saligny". Pe 27 iulie a.c. s-au finalizat de încărcat documentele în platforma pusă la dispoziție de Ministerul Dezvoltării, iar acum suntem în procedură de licitație, astfel încât cel târziu în primăvara anului viitor, dacă vor exista contestații, sau în toamna acestui an, dacă nu vor fi contestații, să poată începe lucrările și în cartierele Catanga și în cei aproximativ 10 kilometri de capete de străzi rămase neasfaltate din cartierul Chercea", a precizat primarul Municipiului Brăila, Marian Dragomir, în cadrul unei conferințe de presă recente.

După cum s-a mai consemnat în paginile cotidianului "Obiectiv-Vocea Brăilei" (încă din decembrie 2020, la rubrica "Vocile Brăilei"), problemele brăilenilor din cartierele Catanga și Chercea au fost moștenite încă de pe vremea dictaturii comuniste. Aflat la periferia orașului, între Șoseaua Baldovinești și linia de cale ferată, cartierul Catanga așteaptă, de ani buni, să fie inclus pe lista proiectelor de modernizare a străzilor municipiului. Localnicii se simt frustrați că zona lor pare să fi fost uitată de autorități, în timp ce alte cartiere au beneficiat de asfaltări și de modernizări.

"Este mult praf, iar când plouă, noroi. De gunoi ce să vorbesc... e peste tot. La întrarea în cartier, dinspre Șoseaua Baldovinești, pe partea dreaptă, sunt mormane de gunoi. Am specificat intrarea pentru că mai există o intrare pe Strada Cimbrului, unde Primăria a dat locuri pentru construirea de case și a asfaltat o bucată de câmp, cu parcări, cu treceri de pietoni... și unde s-au construit 10 case (acolo fiind loc de cel puțin 100 de case). Acum, bucurie pe caprele și vacile celor care au așa ceva prin cartier. Vă dați seama că, pe locurile virane, sunt bălării numai bune de consumat de către aceste animale. Vara miroase de nu poți sta cu geamul deschis la casă. Bine, oricum nu prea se putea deschide, din cauza prafului", consemna, într-o sesizare trimisă pe adresa redacției, un locuitor al cartierului Catanga, în urmă cu aproape doi ani.

Contactat de un redactor al cotidianului nostru, primarul Marian Dragomir ne-a declarat, la acea vreme, că toate cartierele periferice vor beneficia de asfaltarea străzilor, doar că unele sunt într-o fază mai avansată de implementare a investițiilor. "Comorofca și Islaz sunt deja în faza de licitație pentru contractarea constructorului, iar Catanga încă se află în faza DALI (Documentația de Avizare a Lucrărilor de Investiții - n.n.), străzile din acest cartier urmând să fie asfaltate în cadrul aceluiași proiect cu restul de străzi din Chercea care, încă, nu au fost modernizate. Vorbim despre străzi în lungime totală de circa 10 kilometri", preciza, în decembrie 2020, Marian Dragomir.

Îată că, după doi ani, asfaltarea străzilor din Catanga pare să prindă contur.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro