Ediţia adăugită a operei memorialistice "Tatăl meu, Lucian Blaga", apărută în anul 2015, este dedicată marelui poet şi filosof aşa cum şi-l aminteşte fiica acestuia şi aşa cum reiese din documentele studiate de Dorli Blaga.
Cartea surprinde detalii biografice pline de farmec, evocarea copilăriei cosmopolite şi a călătoriilor făcute la maturitate, de asemenea dezvăluirea unor adevăruri care surprind gravitatea acuzaţiilor aduse pe nedrept poetului de către Securitatea epocii comuniste, ale cărei dosare au putut fi studiate mult mai târziu de fiica marelui om de cultură: "Caracterizarea esenţială a acestor documente de Securitate (din toate categoriile) este aceeaşi ca şi la cele sovietice: toate pleacă de la «prezumţia de VINOVăȚIE...». O vinovăţie «prefabricată» cu o tematică precisă. Vinovatul trebuia să demonstreze (ceea ce nu putea) că nu este vinovat. în cazul Tatălui meu: eşti vinovat că ţi-ai permis, ca filosof, să regândeşti lumea şi să o aşezi într-un sistem gândit de tine, eşti vinovat că nu îţi renegi sistemul, eşti vinovat, ca poet, că nu poţi să scrii altfel de poezie decât scrii, că nu accepţi să scrii poezie cu temă, sau altfel de teatru. Mai eşti vinovat că îţi permiţi să gândeşti cu capul tău, şi nu al altora. Eşti vinovat şi că nu poţi să fii «cumpărat», că îţi asumi răspunderea şi consecinţele atitudinii tale, până la orice limită..."
Volumul cuprinde şi o serie de reproduceri ale unor fotografii - document din arhiva familiei Blaga. De asemenea, trebuie menţionat faptul că volumul biografic a fost însoţit şi de lansarea filmului documentar omonim unde cei interesaţi îl pot vedea pe Lucian Blaga din perspectiva fiicei lui, ajunsă la o respectabilă vârstă, de peste optzeci de ani.
Acest volum este disponibil pentru public, spre împrumut, la Biblioteca Judeţeană "Panait Istrati" Brăila.