Locuinţa reprezintă un mediu intim al fiecărei persoane, în care oricine îşi doreşte să se relaxeze, să se odihnească, simţindu-se în siguranţă. Autoarea prezintă în lucrarea sa măsurile de precauţie care ar trebui luate împotriva efracţiilor, incendiilor, trăsnetului, inundaţiilor, vorbeşte de asemenea despre protecţia la cutremure, despre siguranţa în gospodărie şi despre asigurarea bunurilor.
Se regăsesc în carte elemente de noutate privind siguranţa şi protecţia locuinţei: uşi antiefracţie, feronerii de siguranţă, ferestre antiefracţie, folii antiefracţie, gratii, sisteme electronice de securitate, senzori de mişcare, senzori magnetici, alarme, sisteme de comunicare. Se vorbeşte în paginile cărţii despre coşuri de fum şi încălzirea în condiţii de siguranţă, despre detectoare de fum şi gaz, echipamente pentru stingerea incendiilor, dar şi despre prevenirea acestora.
în cazul incendiilor provocate de trăsnet sunt prezentate elemente de protecţie împotriva acestui fenomen natural. Inundaţiile şi apărarea împotriva acestora ocupă un întreg capitol al lucrării în care regăsim sfaturi, atât de prevenire, cât şi de acţiune în timpul fenomenului, acelaşi lucru fiind valabil şi pentru cutremure.
Accidentele casnice sunt de asemenea puse în discuţie, autoarea vorbind despre siguranţa în baia sau în bucătăria oricărei locuinţe.
Sfaturile şi sugestiile sunt însoţite de imagini sugestive, de o calitate excepţională, care îi ajută pe cei ce răsfoiesc paginile cărţii să îşi facă o imagine a celor prezentate şi să reflecteze asupra propriei siguranţe în cadrul mediului în care locuiesc.
Acest volum este disponibil pentru public, spre împrumut, la Biblioteca Judeţeană "Panait Istrati" Brăila.