în acest roman cititorii vor putea regăsi o gamă variată de trăiri omeneşti - rătăciri, slăbiciuni, secrete, greşeli, alegeri, pierderi şi deziluzii. Vor trăi alături de personaje, se vor regăsi în paginile cărţii, vor suferi alături de eroi şi se vor bucura pentru aceştia.
Subiectul cărţii este unul uşor, povestea poate fi parcursă cu lejeritate, timpul petrecut în compania acestui roman poate fi relaxant. "Fluturi" este o carte de week-end sau de vacanţă, pentru iubitorii de poveşti de dragoste, care simt nevoia să descifreze taina unor suflete pline de emoţii şi de zbucium.
Cartea este scrisă la persoana I, subiectul fiind redat din perspectiva personajului principal, Irina, o tânără care se îndrăgosteşte de doi bărbaţi, Matei şi Robert. Cei doi sunt fraţi vitregi, prieteni foarte buni, însă se dovedesc a fi total diferiţi în comportamentul lor faţă de Irina. Personajul feminin oscilează permanent în cele două volume între dragostea şi loialitatea faţă de Matei, care uneori este indiferent, alteori are accese de gelozie duse până la violenţă, şi dragostea secretă, până la un moment dat, pentru Robert, care este şi el îndrăgostit de Irina şi care se transformă într-un adevărat înger protector al fetei.
în dedicaţia aflată pe coperta cărţii, Irina Binder afirmă: „Citind cartea, descoperi magia fluturilor, care într-o singură zi se nasc, iubesc şi mor. Ei asistă la propria lor naştere şi îşi trăiesc viaţa, ca să asiste chiar şi la propria moarte. Au parte de iubiri stinghere care se ofilesc şi visează pe flori străine, deseori nesărutate, făcându-le să vibreze a goluri neplânse, a doruri neînvinse. Fluturii iubirii ating pe oricine găsesc frumos. Ei surprind întreaga esenţă a lumii, în dorul dintre două bătăi de aripi. Se bucură alungând şi respirând doruri nebune, şoptind la fiecare deschidere de aripi, iubire. (...) Citind cartea Fluturi, te bucuri de un univers plin de emoţii şi te regăseşti în fiecare zbucium. Iar la finalul poveştii te bucuri că Fluturi nu este doar o poveste, regăsind părţi din sufletul tău ascunse acolo, între pagini."
Aceste volume sunt disponibile pentru public, spre împrumut, la Biblioteca Judeţeană "Panait Istrati" Brăila.