Mihai Radu este absolvent de Filosofie la Iaşi, a lucrat iniţial ca profesor şi apoi a început colaborările cu diferite publicaţii : "Aspirina săracului ", "Plai cu boi", iar la ceva timp s-a alăturat redacţiei "Caţavencii".
Volumul "Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut" reprezintă o colecţie de texte care au apărut iniţial în „Caţavencii" la rubrica „Bătăi în dialog". Textele sunt extrem de atractive şi reprezintă un fel de război între bărbaţi şi femei dus în cuvinte. Fiecare lansează câte o temă, o provocare, de regulă din universul domestic, iar textul primeşte o replică din partea celuilalt. Sunt abordate stereotipurile care circulă despre viaţa de cuplu într-un mod umoristic, extrem de captivant.
Textele concepute ca un dialog între Simona şi Mihai nu sunt lungi, nu plictisesc, ci stârnesc curiozitatea, lectura decurgând uşor, fiind o modalitate de relaxare şi deconectare a celor care parcurg paginile cărţii. Deşi fragmentele sunt pline de ironie, de sarcasm, respectul şi bunul simţ al celor doi autori sunt mereu prezente, limbajul fiind decent, atacurile nefiind cu ţintă personală.
Parcurgând textele cărţii, cititorul (indiferent dacă este bărbat sau femeie) se va regăsi cu siguranţă în situaţiile expuse de cei doi autori, povestioarele fiind desprinse din realităţile vieţii de cuplu. Aşadar, situaţii care uneori ar putea genera conflicte sunt tratate în paginile volumului într-un mod amuzant, relaxant şi savuros.
"Vorba aia cu Locul femeii e la bucătărie au lansat-o bărbaţii ca să se răzbune. E distracţie mare să vezi că femeia o ia în serios şi exact acolo se pune pe ea când ajunge acasă. Şi atunci aroganţe: Auzi, iubito, dacă la un moment dat , nu ştii de unde să te iei, întreabă-mă pe mine." (Mihai)
"Bărbaţii ajung să facă tot felul de chestii care-i încurcă doar pentru că societatea e rea şi nu le permite să-şi petreacă toată viaţa bot în bot cu aleasa inimii lor, Ursus. Trebuie să facă ceva şi în pauzele de la băut bere şi aşa ajung să aibă cariere, să se însoare şi să facă copii." (Simona)
Acest volum este disponibil pentru public, spre împrumut, la Biblioteca Judeţeană "Panait Istrati" Brăila.