În ziua de 17 decembrie, ofiţeri de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi Serviciul Criminalistic, împreună cu inspectori din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, au efectuat verificări la unităţile economice cu profil vânzare carne şi produse din carne. Echipele de control au acţionat şi la centrele en-gross unde se comercializează legume şi fructe, dar i-au luat la întrebări şi pe comercianţii de băuturi alcoolice.
În urma controalelor efectuate, la o societate amplasată pe strada Comuna din Paris, având ca obiect de activitate comercializarea de carne, a fost identificat Ştefan P. (30 de ani), din Brăila, care ar fi sacrificat un porc, fără să respecte normele specifice sanitar veterinare. Tânărul a primit o amendă în valoare de 100 de lei, conform prevederilor HG 984/2005. De asemenea s-a mai stabilit că Valentin S. (40 de ani), din Brăila, ar fi expus în vederea comercializării carne de porc în spaţii neaprobate sanitar veterinar. Şi acesta a fost sancţionat cu amendă în valoare de 600 de lei.
La un punct de lucru al unei societăţi de pe strada Ecaterina Teodoroiu, poliţiştii au găsit şi ridicat în vederea confiscării, cantitatea de 200 litri de vin, a cărei provenienţă nu a putut fi justificată. Poliţiştii au dat o amendă în valoare de 2.000 de lei, conform prevederilor Legii nr.12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.