„Urme de ADN de cal au fost găsite în patru loturi de bucăţi de carne de vită de la abator", au indicat autorităţile sanitare olandeze (NVWA) într-un comunicat, subliniind că măsura este preventivă.
Ancheta a arătat că abatorul, situat în oraşul Dodewaard, în centrul Olandei, „a cumpărat mai mulţi cai decât cei care au fost sacrificaţi oficial", mai notează agenţia franceză de presă, preluată de Agerpres.
Compania, identificată în mass-media olandeze drept abatoarele Van Hattem Vlees, va trebui să găsească originea tuturor loturilor sale de carne şi carcaselor puse în vânzare între 1 ianuarie 2012 şi 23 ianuarie 2014.
NVWA i-a arestat anul trecut pe comerciantul olandez de carne Willy Selten şi pe unul din asociaţii săi, acuzaţi că au vândut 300 de tone de carne de cal etichetate drept carne de vită.
Compania acestuia a vândut anterior, în perioada ianuarie 2011-ianuarie 2013, 50.000 de tone de carne etichetată ca fiind de vită însă care ar fi putut conţine carne de cal, potrivit autorităţilor sanitare olandeze.