Oficiile de gazdă le-a făcut prof. Viorica Moşescu, directorul colegiului, ales ca locaţie nu întâmplător, ci datorită faptului că autoarea este absolventă a acestei prestigioase unităţi de învăţământ brăilene. Cartea a apărut la Editura Edmunt Brăila, în condiţii grafice deosebite, fiind al 9-lea volum al scriitoarei, toate rod al colaborării de un deceniu cu amintita editură. Debutul autoarei în proza pentru tineri a fost primit cu elogii de către membrii Uniunii Scriitorilor invitaţi la eveniment, prof. Constantin Gherghinoiu şi poetul Gheorghe Lupaşcu, care au recomandat-o cu căldură elevilor prezenţi în număr mare în amfiteatru. "Citiţi această carte şi încercaţi să nu vă pierdeţi vârsta asta frumoasă, a adolescenţei. Noi suntem aici să vă spunem să faceţi ce este normal din punct de vedere al moralităţii: fiţi buni, altruişti, frumoşi. Vă rugăm, însă, să alegeţi ceea ce vă reprezintă pe voi, aşa cum se întâmplă în cartea lui Carmen Macovei, care este un studiu de caz", a spus prof. Gherghinoiu, care a adresat felicitări şi editurii, reprezentate prin Emanoil Dobrescu, pentru calitatea deosebită a cărţii apărute într-un "veşmânt extraordinar". La rândul său, poetul Gheorghe Lupaşcu a remarcat îndemnul la puritate care reiese din toate lucrările autoarei. "Iată un model de proză aşa cum d-na Carmen Macovei realizează, ca o contrapondere la vulgaritatea militantă, pe care ne-o propune şi aceasta este credinţa în ceea ce omul are mai frumos în el: iubirea ca sentiment salvator", a afirmat Gheorghe Lupaşcu.
Cartea beneficiază de ilustraţii sugestive, la fel de sensibile ca şi textul, realizate de către o talentată elevă de la Liceul de Artă, Andeea Huşanu, laureată a numeroase concursuri de artă plastică. "Văzând lumea prin ochii adolescenţei, am încercat să realizez nişte ferestre spre creaţia dânsei", a spus Andreea.
Evenimentul a fost primit de cei prezenţi cu căldură sufletească, în contrast cu frigul din sală, care a fost remarcat cu tristeţe şi de Gheorghe Lupaşcu.