Spre deosebire de alte alegeri locale, anul trecut au intrat atât în CLM cât șI în CJ multe nume noi de la PSD și PNL. Totodată printre new-entry sunt șI mulți tineri, dar șI mulți profesioniști cu calificări superioare de la care cetățenii Brăilei ar putea avea așteptări. În acest context, ziarul “Obiectiv – Vocea Brăilei” a inițiat o rubrică nouă destinată în exclusivitate consilierilor municipali șI județeni aflați la primul mandat. Pentru început în cadrul acestei rubrici vor intra mini-interviuri asezonate cu CV-urile noilor consilieri.
Carmelia Dragomir Bălănică, 44 de ani, are un CV impresionant. Fără a intra prea mult în amănunte, Dragomir a ocupat multe funcții atât în administrația locală cât și în cea centrală (vicepreședinte al Agenției Naționale Arii Protejate). Totodată, Carmelia Dragomir a evoluat în cariera de cadru didactic universitar, în prezent fiind conferențiar la Universitatea Dunărea de Jos, Facultatea Transfontalieră. Licențiată în Ingineria Sistemelor Biotehnice și Ecologice, are trei masteruri plus un doctorat în Inginerie Industrială. Din septembrie 2020 este consilier județean al PSD.
- Cum vă simțiți la ședințele CJ Brăila?
- Și în perioada iulie 2016 – aprilie 2017 am fost consilier județean și am făcut parte, ca și acum, din Comisia de organizare și dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, protecția mediului înconjurător, agricultură, turism, transport. Diferența este că acum, ședințele de consiliu județean se desfășoară online și cu toate acestea, avem o comunicare foarte bună și dezbatem împreună toate proiectele de pe ordinea de zi. Mi-aș dori ca la aceste ședințe, funcție de problemele de pe ordinea de zi, să poată participa și alte persoane (specialiști din diverse domenii, conducători ai unor instituții publice) ale căror opinii ar putea contura soluții mai bune pentru fiecare din situațiile analizate.
- Ce nu vă place?
- Nu pot afirma că nu îmi place ceva la ședințele de consiliu în acest moment. Vreau totuși să subliniez că, din cauza pandemiei și a restricțiilor impuse, suntem nevoiți să folosim online-ul care nu este cea mai bună alternativă pentru toate proiectele incluse în dezbatere pe ordinea de zi.
- Ați schimba ceva la modul de organizare și funcționare al ședințelor?
- Pe măsură ce se va reduce numărul cazurilor de îmbolnăviri, aș dori să ne întâlnim, cel puțin în ședințele de comisii în prima etapă, apoi treptat, în ședințele ordinare și extraordinare. Deci, într-un scenariu pozitiv, în care vom reveni la viața normală dinainte de COVID-19, mi-aș dori ca ședințele de Consiliu Județean să se desfășoare în spații deschise, cu participarea activă a cetățenilor.
- Aveți vreun proiect personal pe care, cu ajutorul grupului de consilieri PSD, să-l promovați până la sfârșitul mandatului?
- În calitate de consilier județean, prin prisma profesiei și a experienței dobândite în administrația publică, voi susține toate proiectele care au ca principală componentă protecția mediului. Aceste propuneri de proiecte trebuie să țină cont de specificitatea județului Brăila, care deține o mare varietate de ecosisteme terestre și acvatice. „Parcul Natural Balta Mică a Brăilei” reprezintă, în plan turistic, o resursă importantă în dezvoltarea și promovarea turismului ecologic și științific și trebuie valorificată. Am în vedere faptul că dezvoltarea și promovarea eco - turismului se poate realiza doar cu sprijinul comunităților locale, dar și cu implicarea prin investiții și promovare a fiecărei administrații locale și județene.
De asemenea, așa cum am afirmat în campania electorală, mă voi implica și voi susține proiectele de realizare a perdelelor forestiere și împădurirea terenurilor degradate, cu scopul de a preveni seceta și efectele fenomenelor meteo periculoase. (A consemnat Monica PARASCHIV)